Gå direkt till innehåll
Studentbostäder klara för inflyttning i Klockhusparken, Brommas nya Beckomberga

Pressmeddelande -

Studentbostäder klara för inflyttning i Klockhusparken, Brommas nya Beckomberga

I en före detta sjukhusbyggnad känd som Klockhuset erbjuder Riksbyggen nu temporära studentlägenheter i Brommas nya Beckomberga.

Riksbyggen har fått förtroendet att omvandla Beckombergas äldre sjukhusbyggnader runt Klockhusparken till bostäder. Ombyggnaden kommer att resultera i cirka 250 nya lägenheter med bevarade detaljer från förr samt nybyggda hus med cirka 100 lägenheter. Redan nu är i ett av husen, det så kallade Klockhuset, 77 temporära studentbostäder klara för inflyttning.

Det rör sig om 70 ettor och 7 tvåor som hyrs ut genom Bostadsförmedlingen i Stockholm AB till studenter på högskola, universitet, KY- eller YH-utbildning i Stockholms län.

– I vår roll som samhällsutvecklare ingår ett ansvar att erbjuda unga människor ett bra boende. Därför är vi stolta och glada över att kunna erbjuda studentlägenheter i Klockhusparken, med närhet till både stad och grönska, säger Björn Ehrlund, projektchef på Riksbyggen.

Studentboendet i Klockhusparken är temporärt i några år tills lägenheterna byggs om till traditionella bostadsrätter. Studentlägenheterna hyrs ut omöblerade och är utrustade med ett pentry med diskho, ett litet kylskåp och plats för mikrovågsugn. Varje lägenhet har ett eget WC/duschrum och ett förrådsutrymme.

På varje plan finns gemensamma kök med kyl och frys, spis, diskmaskin och städskåp. Utöver det finns TV-rum, bokningsbara studierum, verkstad för hobbyverksamhet, cykel- och rullstolsförråd samt tvättstuga. 

Det finns även en samlingslokal med kök som går att hyra mot betalning och i september öppnar ett gym i byggnaden.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du bor och arbetar i.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll