Gå direkt till innehåll
Vid Davidshalls torg, mitt i centrala Malmö, skapar Riksbyggen nya bostäder med bästa läge i det fd polishuset.
Vid Davidshalls torg, mitt i centrala Malmö, skapar Riksbyggen nya bostäder med bästa läge i det fd polishuset.

Pressmeddelande -

Stort intresse inför säljstart av lägenheterna i gamla polishuset

Det gamla polishuset vid Davidshallstorg projekteras just nu av Riksbyggen för att bli ett nytt bostadskvarter i centrala Malmö. Brf Neo Davidshall kommer bli ett kvarter och innehålla cirka 124 lägenheter. Nu står det klart att Bjurfors Nyproduktion är ansvariga för försäljningen av alla lägenheterna tillsammans med Riksbyggen. Säljstarten är planerad till våren 2018 men intresset är rekordstort redan nu.

Riksbyggen förvärvade det före detta polishuset vid Davidshall under 2016. Redan nu har Riksbyggen startat med miljösanering för att öka hållbarheten och säkerställa att vi kan bevara så många gamla detaljer som möjligt. Brf Neo Davidshall har en planerad inflyttning under 2020.

– Redan från den dagen då det stod klart att Riksbyggen förvärvat polishuset har intresset varit rekordstort. Det märks inte minst i alla intresseanmälningar som kommit in berättar Emil Nilsson, projektledare på Riksbyggen.

Brf Neo Davidshall innebär ett boende mitt i stan på ett av Malmös absolut bästa lägen, precis vid Davidshall, med caféer, uteserveringar, shopping och övrig service alldeles utanför dörren. Byggnadens unika karaktär ska bevaras. Tanken är att behålla den vackra fasaden med drag av tjugotalsklassicism, koppardörrarna och den pampiga entrén som kommer att erbjuda ett loungeområde. Lägenheterna i det gamla polishuset får karaktär av våningar med generösa rum och bevarade detaljer. På gården ska det därutöver byggas nya hus med inspiration från förr. Tillsammans bildar husen ett enhetligt kvarter med en egen identitet. Vid försäljningen har Riksbyggen valt att samarbeta med Bjurfors Nyproduktion Skåne.

– Givetvis är vi stolta och glada att tillsammans med Riksbyggen sälja detta unika, välkända och omtyckta kvarter som är en del av Malmös historia. Det är extra glädjande att byggnadens unika karaktär kommer att bevaras och samtidigt omvandlas till fantastiska och attraktiva bostäder säger Mattias Larsson, vice vd Bjurfors Skåne.

Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur välja lägenheter först. Valen hanteras sedan utefter antal förturspoäng. Ju tidigare du registrerar dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du samla inför säljstarten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur här.

För intresseanmälan och mer information om projektet klicka här

För mer information:

Emil Nilsson, projektledare Riksbyggen, 040-10 94 65

Mattias Larsson, vice vd Bjurfors Skåne, 040-608 30 21

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Bjurfors är en av de marknadsledande fastighetsmäklarkedjorna i Sverige och är verksamma inom såväl privatmarknaden som den kommersiella fastighetsmarknaden. Bjurfors har cirka 450 medarbetare, och har kontor i Stockholm, Göteborg, Öresundsregionen, Linköping, Uppsala, Västerås, Örebro, Jönköping, Halmstad, Åre, Bohuslän, Österlen och i Båstad samt på Gotland, franska Rivieran och i Spanien.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31