Gå direkt till innehåll
Stort intresse för Riksbyggens kommande seniorbostadsrätter i Kongahälla

Pressmeddelande -

Stort intresse för Riksbyggens kommande seniorbostadsrätter i Kongahälla

Försäljningen i Riksbyggens Bonum Brf Blåregnet i Kongahälla, Kungälv, har startat för våra Förturs-kunder. Intresset är stort och nu väntar visningar för alla intressenter i Riksbyggens visningsbod i Kongahälla.

Riksbyggens Bonum-koncept vänder sig till hushåll där minst en person är över 55 år. Brf Blåregnet kommer att bestå av 46 seniorlägenheter, två till fyra rum och kök. Bonum Brf Blåregnet är det andra kvarteret av tre i Riksbyggens långsiktiga satsning om totalt cirka 270 nya bostäder i Kongahälla, Kungälv. Försäljningen har redan startat till kunder inom Riksbyggen Förtur, nu startar försäljningen även till övriga intresserade.

– Det finns ett stort behov av fler seniorbostäder och på kort tid har vi redan sålt 15 bostadsrätter i Bonum Brf Blåregnet till våra Förturs-kunder. Läget är mycket bra med närhet det nya köpcentrumet Kongahälla Shopping med många olika typer av butiker och ett särskilt hälsokluster för friskvård, sjuk- och tandvård. Det är också nära till det det nya resecentrumet som öppnade i april i år, säger Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig Bohus Vänern.

I en Bonumförening har medlemmarna tillgång till en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap.

– I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och övernattningsrum för tillfälliga gäster. Det är väldigt uppskattat och gör att man till exempel inte behöver ett eget gästrum när familj eller vänner kommer för att hälsa på. I boendet ingår även tillgång till bil i bilpool, det är med andra ord ett mycket enkelt att bo i Bonum seniorboende, säger Karin Ekström.

Byggstart för Bonum Brf Blåregnet är planerad att ske under hösten 2018 med en beräknad inflyttning under 2020.

Visning kommer att ske i Riksbyggens visningsbod den 12 juni.

Media är varmt välkomna att delta!

Var: Riksbyggens visningsbod vid rondellen Kongahällagatan/ Bäckgatan.

När: 12 jun 2018, kl 11:00 - 13:00.

För mer information:
Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig Bohus Vänern, 0522-65 44 55.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38