Gå direkt till innehåll
Storförening i Kallhäll blir helkund hos Riksbyggen

Pressmeddelande -

Storförening i Kallhäll blir helkund hos Riksbyggen

Brf Kallhällshus nr 1 i Järfälla, med 346 lägenheter, blir ny helkund hos Riksbyggen. Tidigare har Riksbyggen skött ekonomisk förvaltning och lokalvård men från och med årsskiftet kommer föreningen att anlita Riksbyggen även för teknisk förvaltning samt inre och yttre fastighetsskötsel.

– Vi ville ha en leverantör av samtliga tjänster och en kontaktperson samtidigt som vi sätter ett stort värde på Riksbyggen-ledamoten som ett stöd i styrelsens arbete. Därför föll det naturligt att välja Riksbyggen som leverantör även av teknisk förvaltning och fastighetsskötsel, säger Dan Sidbo, ordförande i Brf Kallhällshus nr 1.

Brf Kallhällshus nr 1 är en bostadsrättsförening i norra Järfälla som innehåller 346 lägenheter. Föreningen byggdes under åren 1956-59. Avtalet som tecknats med Riksbyggen löper på tre år.

– Det känns fantastiskt roligt att Brf Kallhällshus nr 1 som är en fin och välskött förening väljer att bli helkund hos Riksbyggen. Jag ser det som ett kvitto på att det långsiktiga arbetssätt som vi har inom Riksbyggen uppskattas av våra kunder och att vi kan erbjuda en kostnadseffektiv totallösning med hög kvalitet, säger Erik Hickman, kundansvarig för Brf Kallhällshus nr 1.

Brf Kallhällshus nr 1 är en så kallad andelsägande förening. Riksbyggen ägs till ungefär 50 procent av 1 599 bostadsrättsföreningar. En andelsägande förening får både utdelning på sina andelar och återbäring på köpta förvaltningstjänster. Under 2016 har en utdelning på 9,2 procent betalats ut, vilket innebär 46 kronor per andel, och sammanlagt delades 11,6 miljoner kronor ut i återbäring baserat på föreningarnas köp av förvaltningstjänster.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggen förvaltar cirka 176 000 bostadsrätter i 2 755 bostadsrättsföreningar runt om i landet. 1599 av dessa bostadsrättsföreningar är också andelsägande föreningar i Riksbyggen. Dessutom förvaltar Riksbyggen nästan 100 000 hyresrätter.

För mer information:
Erik Hickman, kundansvarig Riksbyggen, 08-602 36 16.

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38