Gå direkt till innehåll
Sofia Enberg blir vd för Riksbyggens nya proptech-bolag Rafino

Pressmeddelande -

Sofia Enberg blir vd för Riksbyggens nya proptech-bolag Rafino

I höstas bildade Riksbyggen ett företag som erbjuder digitala överlåtelser och utvecklar nya boendenära tjänster. Nu har företaget både fått ett namn och en vd. Sofia Enberg, tidigare affärschef inom Riksbyggens fastighetsförvaltning blir vd för bolaget som heter Rafino.

– Det ska bli jättekul att leda och utveckla Rafino. Mitt uppdrag är tillsammans med kollegor samla insikter från branschen och sedan raffinera dessa till intressanta, innovativa och avlastande tjänster som skapar värden inom fastighetsmarknaden, säger Sofia Enberg .

Det är första gången i Riksbyggens historia som ett dotterbolag bildas för att utveckla tjänster som inte bara kommer att användas av Riksbyggen utan även av andra aktörer.

– Vi vill påverka fastighetsbranschen och öka tempot i digitaliseringsarbetet. Digitalisering och hållbarhet går hand i hand. Bildandet av Rafino är en viktig del i Riksbyggens ambition att vara ledande inom både hållbarhet och digitalisering, säger Johanna Frelin, vd Riksbyggen.

– Styrkan med Rafino är att vi ska kunna vara snabbfotade och innovativa men samtidigt dra nytta av de kunskaper som redan finns på Riksbyggen. Namnet Rafino kommer från att raffinera råa insikter och idéer, berättar Sofia Enberg.

Digitala överlåtelser av lägenheter i bostadsrättsföreningar och en boendeapp för bland annat boendenära tjänster är de första tjänsterna som lanseras av Rafino. Den digitala överlåtelsetjänsten ska ersätta ungefär 50 000 kuvert när det gäller överlåtelser som Riksbyggen hanterar. Riksbyggen tillsammans med dotterbolaget Simpleko AB hanterar årligen cirka 26 000 överlåtelser av bostadsrätter. Sammanlagt sker ungefär 100 000 överlåtelser årligen i Sverige.

– Med tjänsten kan överlåtelserna hanteras både via en webbapplikation och genom en app i mobilen. Överlåtelser av bostadsrätter i Riksbyggen har sedan införandet av tjänsten blivit mycket snabbare, säkrare, tydligare och mer tillgänglig för alla våra kunder och fastighetsmäklare. Detta kan vara en ganska tidskrävande och pappersintensiv process och nu kan även övriga fastighetsförvaltare använda tjänsten där hela processen hanteras i ett och samma system, säger Sofia Enberg.

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll