Gå direkt till innehåll
Slutsålt i första etappen i Brf Lokstallet i Växjö

Pressmeddelande -

Slutsålt i första etappen i Brf Lokstallet i Växjö

Lagom till jul tecknades det sista kontraktet i den första etappen av Riksbyggens Brf Lokstallet i Växjö. Av de totalt 136 lägenheterna i hela projektet finns nu bara ett tiotal lägenheter kvar varav tre är reserverade.

– Under hösten har försäljningen rullat på fint Brf Lokstallet. Läget för de nya bostäderna är jättebra och vi har haft stort fokus på hållbarhetsfrågorna i projektet, till exempel finns det solceller på taket och projektet är byggt enligt kraven för Miljöbyggnad Silver, säger Karin Hoberg, säljare Riksbyggen på Riksbyggen i Växjö.

Brf Lokstallet är ett kringbyggt, intimt bostadskvarter med två atriumgårdar och som utformats med inspiration både från Köpenhamn och från gamla magasinsbyggnader som funnits på stationsområdet.

– Inflyttningen startade tidigare i år och vi räknar med att de sista flyttlassen ska gå i slutet av februari 2020, berättar Karin.

Satsning på hållbarhet
Hållbarhet är en viktig del i all Riksbyggens nyproduktion av bostäder, både när det gäller själva byggnaderna men också hur de boende ska kunna leva på ett mer hållbart sätt. Till exempel har Riksbyggen i Brf Lokstallet ägnat extra uppmärksamhet åt de som vill cykla och sätter stort fokus på cykelparkeringar. Det kommer att finnas cirka 138 cykelparkeringar i föreningens garage men även flera på innergården.

Den sociala hållbarheten är också viktig. I kvarteret skapar Riksbyggen gemensamma platser för de boende i bostadsrättsföreningen. Högst upp i huset, mitt emellan de två innergårdarna, finns en takterrass med en gemensamhetslokal. Även på en av innergårdarna bygger Riksbyggen en gemensamhetslokal som även har övernattningsmöjlighet samt en övernattningslägenhet med plats för 4–5 personer.

– Ovanför infarten till garaget har vi skapat en stor uteplats gjord av trall, perfekt för de som vill umgås tillsammans eller bara sitta och njuta, säger Karin.

För mer information:
Karin Hoberg, säljare Riksbyggen, 0480-578 43

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll