Gå direkt till innehåll
Foto: Jonas Ingerstedt
Foto: Jonas Ingerstedt

Pressmeddelande -

Second hand i första hand när Linnéa Salmén inreder Riksbyggens unika visningslägenhet

Hållbart, personligt och färgstarkt i Riksbyggens nyproducerade visningslägenhet i Brf Cykelverkstaden  i Täby Park. Här ryms loppisfynd, kända designklassiker och originella hantverk för att utmana hur nytt och gammalt kan mötas på bästa sätt. Dessutom finns tvårummaren tillgänglig att köpa stylad och klar om den faller köparen i smaken.

I samarbete med Linnéa Salmén vill Riksbyggen uppmuntra fler till återbruk och cirkulär inredning. Möbler och prylar som annars kanske hade hamnat på tippen får i visningslägenheten ett förlängt liv. I projektet ”Second hand i första hand” fick Linnéa fria händer att sätta sin personliga touch med hjälp av färg och möbler. Utmaningen i stylingen var att ingen ny massproducerad inredning fick användas.

– Att inreda med second hand är alltid något jag strävar efter, både i jobbet och hemma. Men att komma till en tom och nyproducerad lägenhet för att göra samma sak var en ny erfarenhet för mig. Efter mycket tankar kring hur nytt och gammalt skulle mötas, vilken väggfärg som skulle passa och många Blocket-annonser senare så är jag väldigt nöjd med mixen. Jag hoppas att lägenheten kan bli ett inspirerande exempel på hur modernt och återbruk kan blandas på ett lekfullt sätt, säger Linnéa Salmén, inredningsstylist för projektet.

Riksbyggens tankesätt är att hållbarhet är stort och litet. I det här projektet ryms bägge. Brf Cykelverkstaden byggs enligt kraven för Miljöbyggnad Silver och här finns bland annat laddstolpar, bilpool, gröna tak och odlingslådor. Det lilla sker inomhus med den unika inredningen.

– Hållbart byggande driver oss och är något som vi länge lagt resurser på för att utveckla. Vanligtvis så sker det i större sammanhang vid nyproduktion. Men det som är minst lika viktigt är det mindre valen alla kan göra, som det här projektet är ett väldigt tydligt exempel på. Nytt möter begagnat på ett härligt sätt och vi hoppas kunna inspirera fler att inreda mer med second hand. Hållbarhet i det stora, och i det lilla! säger Mathias Sandberg, konceptchef för affärsområde bostad på Riksbyggen.

Nya Täby Park växer fram till en pulserande stadsdel med totalt cirka 6 000 bostäder, varav 700 producerade av Riksbyggen. Här planeras flertalet butiker, restauranger och parkområden. Brf Cykelverkstaden består av 111 yteffektiva lägenheter. Stort fokus har lagts på de sociala ytorna och hållbarhet och i projektet erbjuds både takterrass, gemensam atriumgård, växthus samt odlingslådor.

För mer information, kontakta:
Mathias Sandberg, konceptchef, Riksbyggen Affärsområde Bostad
mathias.sandberg@riksbyggen.se +46 8 553 63 511

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll