Gå direkt till innehåll
Säljstart för Riksbyggens Brf Lokstallet – sista chansen att köpa lägenhet i Växjös populära stationsområde

Pressmeddelande -

Säljstart för Riksbyggens Brf Lokstallet – sista chansen att köpa lägenhet i Växjös populära stationsområde

Riksbyggen har nu inlett försäljningen av 136 bostadsrätter i Brf Lokstallet som är den sista byggnationen på stationsområdet mitt i centrala Växjö. I Brf Lokstallet finns både små, kvadratsmarta lägenheter och luftiga lägenheter för den stora familjen.

– Vi har fått en flygande start på försäljningen. Redan efter några dagar har vi närmre 30 lägenheter bokade. Utan överdrift kan man säga att finns ett mycket stort intresse från Växjöborna att bo i Brf Lokstallet, säger Karin Hoberg, säljare på Riksbyggen.

Brf Lokstallet blir ett kringbyggt, intimt bostadskvarter med två atriumgårdar och som utformats med inspiration från Köpenhamn och från gamla magasinsbyggnader som funnits på stationsområdet. Runt den ena gården byggs små men kvadratsmarta lägenheter i storlek 1-3 rum och kök enligt Riksbyggens StegEtt-koncept. Kring den andra gården byggs luftiga lägenheter i storlek 2-5 rum och kök. Här finns bland annat rymliga 2:or om 71 kvm men också två riktiga guldkorn i form av två etagelägenheter med utsikt över hela Växjö.

– Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare med målsättningen att bygga bostäder som många olika målgrupper kan efterfråga. Brf Lokstallet är ett mycket bra exempel på just det, säger Michael Lindebring, projektchef Riksbyggen.

Riksbyggen lägger också stor vikt på ”livet mellan husen” i alla sina bostadsprojekt. Brf Lokstallet kommer till exempel att ha en gemensam takterrass med festlokal för de boende i föreningen.

För att underlätta ett boende utan egen bil, med tanke på det centrala läget, kommer Brf Lokstallet att ha extra fokus på cykelparkeringar. Väljer man att ha bil kommer det att finnas möjlighet att hyra garage under mark eller parkeringsplats i gatuplan.

Inflyttningarna i kvarteret kommer att ske löpande i fyra etapper mellan hösten 2018 - hösten 2019.

Den 3 december kl 11.00-14.00 bjuder vi till Öppet Hus hos Fastighetsbyrån i Växjö, Storgatan 20, som ansvarar för försäljningen. Då finns möjlighet att se byggmodellen och planlösningar för lägenheterna, få information om bostadsrättsföreningen och all fakta man behöver för att kunna välja sin nya bostad.

För mer information:
Karin Hoberg, säljare Riksbyggen, 0470-74 71 74.
Michael Lindebring, projektchef Riksbyggen, 0480-57 847.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38