Gå direkt till innehåll
Säljstart för 36 bostäder i Riksbyggens Brf Åstråket i Eskilstuna

Pressmeddelande -

Säljstart för 36 bostäder i Riksbyggens Brf Åstråket i Eskilstuna

Riksbyggen startar 2 september försäljningen i Brf Åstråket i Västra Munktellstaden, Eskilstuna. Brf Åstråket är Riksbyggens sista etapp i Västra Munktellstaden. Inflyttningen är planerad att kunna ske under hösten 2023.

– Brf Åstråket får ett fantastiskt bra läge. De nya bostäderna kommer att ligga i ett eget kvarter precis intill Eskilstunaån, med endast ett promenadstråk mellan husen och vattnet, säger Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad Bergslagen.

– Det är väldigt roligt att vi nu kan starta försäljningen i Brf Åstråket som är Riksbyggens andra etapp i Västra Munktellstaden och uppföljare till det mycket uppskattade projektet Brf Lokomotivet. Brf Lokomotivet kom in på 10-i-topplistan bland Sveriges bästa bostadsprojekt, enligt NöjdkundIndex, NKI, berättar Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Bergslagen.

I närområdet finns alla möjligheter till ett rikt fritidsliv med upplevelser av kultur och idrott utanför dörren och härifrån är det promenadavstånd till city, närhet till bra cykelvägar samt god busskommunikationer och inom några minutera promenad finns förskola, butiker, restauranger och mataffär. Lägenhetsstorlekarna är mellan 52 och 92 kvadratmeter alla lägenheterna är genomgående med dubbla balkonger eller balkong och uteplats.

– Lägenheterna är moderna och välplanerade, här finns både den genomgående tvåan med öppen planlösning och våra fyra unika och fantastiska fyror med fönster mot Eskilstunaån. Däremellan finns också våra trivsamma treor, berättar Catarina Tenor.

Hållbarhet kommer att vara en viktig del i både stort och smått genom hela projektet, till exempel kommer byggnaderna att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Brf Åstråket är också ett projekt som har granskats ur ett livscykelperspektiv med omtanke om människa och miljö. Arkitekturen är anpassad för att husen ska smälta in i den omkringliggande miljön som är Eskilstunas historiska industriarv och med Eskilstunaån på första parkett, säger Catarina Tenor.

Läs mer om Brf Åstråket

För mer information:
Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen, Bostad Bergslagen, 019-19 24 08.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31