Gå direkt till innehåll
Foto: Jean-Baptiste Béranger
Foto: Jean-Baptiste Béranger

Pressmeddelande -

Riksbyggens Solar Egg nominerat till Dezeen Awards 2019

Solar Egg av Bigert & Bergström för Riksbyggen har nominerats till ännu ett prestigefyllt designpris, Dezeen Awards 2019. Dezeen är en Londonbaserade designsite som tidigare utsetts till ”världens bästa arkitekturblogg”.

– Det är extra roligt att Dezeen valt att uppmärksamma Solar Egg både för utformningen och för att ”ägget” ska bidra till ökad social hållbarhet. Den ursprungliga idén bakom Solar Egg är just att Riksbyggen ville bidra till ökad social hållbarhet i samband med samhällsomvandlingen i Kiruna, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef på Riksbyggen.

Riksbyggen och bastun Solar Egg av Bigert & Bergström har nominerats i kategorin ”Leisure and wellness interior¨. Dezeen Awards belönar världens bästa arkitektur, inredningsarkitektur och design, liksom arkitekter som skapat utomordentlig form. Tjugosex länder finns representerade bland bidragen, där USA har flest nominerade bidrag.

Jurymedlemmarna tillhör några av världens ledande inom området och tävlingen handlar inte bara om vacker och uppfinningsrik form, utan även nytta och miljö. Vinnarna av Dezeen Awards kommer att utannonseras i slutet av oktober.

Om Solar Egg
Solar Egg ritades av Bigert & Bergström som en symbol för nystart i samband med Kirunas samhällsomvandling. För de kommande tio åren har Riksbyggen och LKAB tecknat ett avtal som kommer att skapa 250 nya lägenheter i Malmfälten. Under 2018 tog Riksbyggen första spadtaget för Brf Fjällvyn i Kiruna och i januari var det officiell byggstart för Brf Midnattssolen med 40 bostadsrätter i Gällivare.

Solar Egg för Riksbyggen har fått en rad utmärkelser, bland annat det prestigefyllda designpriset Red Dot Award, Stålbyggnadspriset 2017 samt vunnit German Design Award och Swedish Arts & Business Awards. Solar Egg har även belönats med silver i Svenska Designpriset och brons i London International Awards.

För mer information, kontakta:
Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef, Riksbyggen
mathias.sandberg@riksbyggen.se +46 8 553 63 511
riksbyggen.se/solaregg

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll