Gå direkt till innehåll
Riksbyggens Öppet fönster – om bostadspolitik

Pressmeddelande -

Riksbyggens Öppet fönster – om bostadspolitik

Riksbyggen startar nu Öppet fönster där vi diskuterar aktuella frågor inom bostadspolitiken. Öppet fönster finns som podd och i filmad version på Youtube. I premiäravsnittet deltar två tidigare riksdagsledamöter, Caroline Szyber (kd) och Veronica Palm (s). 

”Politiken behöver konkreta lösningar” Caroline Szyber.

”Bostadspolitiken tas inte på så stort allvar som det borde” Veronica Palm.

Det första avsnittet handlar om hur unga människor ska få en chans att komma in på bostadsmarknaden och hur man i praktiken tar konkreta förslag genom politiken för att det ska bli verklighet.

Länk till poddversionen

Både Caroline Szyber och Veronica Palm har tidigare varit bostadspolitiska talespersoner för Kristdemokraterna respektive Socialdemokraterna samt ordföranden i Civilutskottet där bostadsfrågorna ligger. I panelen ingår också Riksbyggens Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggen och chef för affärsområde Bostad men som också har en lång politisk erfarenhet, bland annat som statssekreterare. 

Tidigare i år har Riksbyggen lanserat ett förslag om ett statligt Ungbolån för att hjälpa unga vuxna in på bostadsmarknaden.

Riksbyggens förslag om Ungbolån

För mer information:
Håkan Andersson, presschef på Riksbyggen, 072-239 00 66

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll