Gå direkt till innehåll
Riksbyggens koncept Bonum planerar för nya seniorboenden i Täby

Pressmeddelande -

Riksbyggens koncept Bonum planerar för nya seniorboenden i Täby

Riksbyggens seniorkoncept Bonum planerar att bygga bostäder i nära anslutning till den nya stationen Tibble i Centrala Täby. Den nya bostadsrättföreningen, Bonum Brf Ella Torg, rymmer 30 nya boenden med närhet till service, kommunikationer och grönområden.

I det nya området, beläget bara ett stenkast från Täby Centrum planerar Riksbyggen för nya seniorboenden med cirka 30 ljusa bostadsrätter om 2-4 rum och kök. Bonum är Riksbyggens koncept med bostadsrätter för de som fyllt 55 år och uppåt. Säljstarten för Bonum Ella Torg är planerad till nästa år med en planerad inflyttning 2027.

- Våra tidigare seniorbostäder i Täby kommun har varit mycket populära. Fler seniorbostäder leder också till flyttkedjor när villor och radhus frigörs dit yngre familjer kan flytta. Det nya området som växer fram kommer att ha det våra kunder efterfrågar i form av läge, standard och tillgänglighet, säger Josefin Wannerheim, Sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Stockholms Norrort.

Ljusa välplanerade lägenheter nära till service och kommunikationer
Brf Bonum Ella Torgs lägenheter blir ljusa med stora fönster och öppna, luftiga planlösningar där alla har balkong eller uteplats. I föreningen kommer det, utöver en gemensamhetslokal, även att finnas en övernattningslägenhet för gäster. Parkeringar kommer finnas och de kommer vara förberedda för elbilsladdning. Brf Bonum Ella torg ligger ett stenkast från Täby Centrum och i nära anslutning till Roslagsbanans nya station Tibble.

Riksbyggens Bonumkoncept har blivit en succé, idag finns över 1 300 inflyttade Bonum-lägenheter. Förutom att husen är anpassade efter målgruppen så är den sociala aspekten i föreningen något som de boende uppskattar högt.

Om Bonum seniorboende
Riksbyggens Bonumkoncept har blivit en succé, idag finns över 1 300 inflyttade Bonum-lägenheter. Förutom att husen är anpassade efter målgruppen så är den sociala aspekten i föreningen något som de boende uppskattar högt. Riksbyggens Bonumkoncept vänder sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. I varje Bonumförening finns en Bonumvärd och medlemmarna har möjlighet att köpa en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester, till montering av hyllor eller att få fönstren putsade. Tjänsterna betalas när man utnyttjar dem.

Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskapen. I föreningen finns det också både gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet för tillfälliga gäster.

Husen byggs med högt ställda hållbarhetskrav och certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad är utvecklat för svenska förhållanden och är det mest använda certifieringssystemet i Sverige för byggnader.

Mer om Bonum Brf Ella Torg

För mer information: Josefin Wannerheim, Sälj- och marknadsansvarig Stockholm,

josefin.wannerheim@riksbyggen.se 08 - 553 635 16

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31