Gå direkt till innehåll
Brf Djurgårdsvyn, ritat av arkitekten Thomas Sandell.
Brf Djurgårdsvyn, ritat av arkitekten Thomas Sandell.

Pressmeddelande -

Riksbyggens Brf Djurgårdsvyn och Brf Viktoriastrand 3 kan bli ”Årets bygge 2022”

På listan över bostadsprojekt som kan koras till ”Årets bygge 2022” i kategorin Bostäder finns två Riksbyggen projekt, Brf Djurgårdsvyn i Stockholm och Brf Viktoriastrand 3 i Skellefteå. Årets Bygge är tävlingen där tidningen Byggindustrin uppmärksammar och prisar samhällsbyggnadsbranschens mest spännande projekt. Vinnaren presenteras i mars 2022.

– Fantastiskt roligt med två Riksbyggen-projekt med bland kandidaterna till Årets bygge. Det är ett kvitto på Riksbyggens bredd som bostadsutvecklare med stort fokus på hållbarhet. Riksbyggen bygger bostäder över hela landet, från Malmö i söder till Kiruna i norr, säger Mårten Lilja, vice vd på Riksbyggens och chef för Affärsområde Bostad.

Brf Djurgårdsvyn, 49 lägenheter, Stockholm
Arkitekten Thomas Sandell har ritat Riksbyggens nya hus i Norra Djurgårdsstaden. Inspirerad av närområdet så plockas utemiljöer in till de boende då alla lägenheter har väl tilltagna terrasser, uterum eller balkonger. Huset bjuder generösa takhöjder och stora ljusinsläpp tillsammans med noggranna detaljval. Thomas Sandell har också formgivit ett stort antal unika inredningsdetaljer som dörrhandtag, kökslampa, numrerade bänkar och radiatorskydd. På husets karaktäristiska sågtandstak har solceller installerats och hela byggnaden lever upp till mycket högt ställda miljökrav och har preliminärcertifierats enligt Miljöbyggnad Guld.

Brf Viktoriastrand 3, 25 lägenheter, Skellefteå
Brf Viktoriastrand 3 är Riksbyggens tredje och sista etapp i den nya stadsdelen Strömsör i Skellefteå. Projektet har ritats av Arkinova Arkitekter. Bostäderna har en öppen och ljus planlösning och har minst en inglasad balkong med utsikt mot den glittrande Skellefteåviken eller den grönskande innergården. Strömsör ligger nära älven och med bra kommunikationer och promenadavstånd till centrala Skellefteå. Husen har branta sadeltak och putsade fasader som ger ett klassiskt utseende, samtidigt som grå fönster och generösa balkonger med glasade fronter ger ett modernt intryck.

För mer information:
Håkan Andersson, presschef Riksbyggen, 072-239 00 66
Hakan.andersson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll