Gå direkt till innehåll
Bonum Brf Boulevarden i Täby i Stockholm
Bonum Brf Boulevarden i Täby i Stockholm

Pressmeddelande -

Riksbyggens Bonum Brf Boulevarden i Täby - en av finalisterna i Guldhemmet

Riksbyggens bostadsprojekt Bonum Brf Boulevarden i Täby i Stockholm är en av finalisterna i Guldhemmets tävling i kategorin ”Årets Nytänkare”. Bonum Brf Boulevarden består av 55 seniorbostäder i en skuldfri förening.

Sedan fem år tillbaka arrangerar Hemnet galan Guldhemmet för att etablera Guldhemmet-utmärkelserna som en kvalitetsstämpel för extraordinära insatser inom den svenska bostadsbranschen. Riksbyggens Bonum Brf Boulevarden, som består av seniorbostäder och vänder sig till de som fyllt 55+, är en av finalisterna i Guldhemmets tävling i kategorin ”Årets Nytänkare”. Vinnaren kommer att tillkännages under Guldhemmets gala den 7 mars. Även Riksbyggens Futura Clara i Göteborg, är en av finalisterna i kategorin.

- Vi är otroligt stolta över en finalplats i kategorin Årets Nytänkare i Guldhemmet. En lokal marknadsundersökning som vi gjort visade tydligt att majoriteten av de presumtiva köparna föredrog den här modellen – att målgruppen hellre vill satsa på en högre insats för att kunna koppla av i en skuldfri förening, säger Jennifer Ellingsson regional sälj- och marknadschef på Riksbyggen i Stockholm.

En bostadsrättsförening har vanligtvis ett lån eller flera lån vilket innebär kostnader i form av räntor och amortering. Det är en av faktorerna som avgör nivån på månadsavgiften i en bostadsrättsförening. I Bonum Brf Boulevarden har Riksbyggen tagit bort lånet och lagt det på insatserna i stället, vilket innebär att föreningen blir skuldfri. Det innebär också att det blir en betydligt lägre månadsavgift till föreningen för varje lägenhet.

Föreningen kommer att bestå av 55 bostadsrätter om två till fyra rum och kök. I Bonum Brf Boulevarden kommer det finnas tillgång till gemensamhetslokal, övernattningslägenhet och en prunkande innergård.

Guldhemmets motivering för nominering
Årets Nytänkare går till det projekt eller initiativ som vågar tänka i nya banor och som bidrar till en positiv förändring för den svenska bostadsbranschen. En nytänkare som ser möjligheter genom att göra saker på ett nytt sätt, till exempel ett nytt arbetssätt för att bedriva sin affär eller sitt företag, att använda sig av en viss byggteknik, arkitektur, bostadsform och materialval eller skapa nya finansieringslösningar. Priset kan delas ut till små som stora initiativ i branschen, till både företag och projekt.

Om Bonum seniorboende:
Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder. Att bo i en seniorlägenhet är en ny fas i livet där trygghet och kamratskap prioriteras. Riksbyggen förstår vikten av att planera i förväg och anpassa boendet efter individuella behov för en livsstil som stärker och berikar livet för seniorer. I konceptet ingår en Bonumvärd vars viktigaste uppgift är att vara en del av det sociala livet i bostadsrättsföreningen. Bonumvärden ordnar gemensamma aktiviteter såsom grillkvällar, påskfika, sopplunch eller annat som de boende i föreningen önskar.

Mer om Bonum Brf Boulevarden

För mer information:
Jennifer Ellingsson, regional sälj- och marknadschef på Riksbyggen Bostad i Stockholm jennifer.ellingsson@riksbyggen.se eller 08 - 553 635 15

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll