Gå direkt till innehåll
Riksbyggen, Villaägarna, HSB och Trä- och Möbelföretagen föreslår gynnat bosparande för unga

Pressmeddelande -

Riksbyggen, Villaägarna, HSB och Trä- och Möbelföretagen föreslår gynnat bosparande för unga

Sedan bolånetakets införande 2010 har det blivit svårare för unga vuxna att skaffa sig egen bostad. Många tvingas tacka nej till jobb eller utbildning och får vänta med att bilda familj. I en rapport som presenteras på onsdag den 11 juni föreslår fyra organisationer ett nytt bosparande för unga med en statlig stimulans som gör det möjligt att spara ihop till insatsen.

I andra länder får unga hushåll hjälp att skaffa en första bostad genom bosparstimulans eller förmånliga lån. Riksbyggen, Villaägarna, HSB och Trä- och Möbelföretagen föreslår i en rapport att Sverige borde införande liknande stöd för att uppmuntra unga vuxna att spara till sitt första boende. Ett sätt att rusta hushållen och förmå fler att spara mer kan vara en statlig bosparstimulans till unga. I riksdagen finns redan ett starkt stöd för detta, men inga initiativ har tagits.

Rapporten presenteras vid ett seminarium som kommenteras och debatteras av en panel bestående av Veronica Palm, bostadspolitisk talesperson (S) och ordförande i riksdagens Civilutskott, Per Bolund, riksdagsledamot och ekonomiskpolitisk talesperson (MP), Nina Lundström, vice ordförande i riksdagens Civilutskott och bostadspolitisk talesperson (FP), Oskar Öholm, ledamot av riksdagens Civilutskott (M) och Roland Utbult, ledamot av riksdagens Civilutskott (KD).

Förutom politikerna deltar Bengt Hansson, analytiker Boverket, Anna Felländer, chefekonom Swedbank och Annika Creutzer, privatekonomisk expert. Debatten modereras av Anders Lago, ordförande HSB:s Riksförbund.

Plats: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm
Tid: 11 juni kl. 13.00 – 14.30 (från 12.15 bjuds på macka o mingel och efter debatten bjuds på kaffe)

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du bor och arbetar i.

Kontakter

Mårten Lilja

Mårten Lilja

vice vd och chef affärsområde Bostad 08-698 42 18

Relaterade event