Gå direkt till innehåll
 Riksbyggens pågående projekt Brf Slätpricken i Västerås (tv) och Strömsör (th) i Skellefteå där Riksbyggen planerar att bygga nya bostadsrätter.
Riksbyggens pågående projekt Brf Slätpricken i Västerås (tv) och Strömsör (th) i Skellefteå där Riksbyggen planerar att bygga nya bostadsrätter.

Pressmeddelande -

Riksbyggen vill utveckla Västerås och Skellefteå med fler bostäder

Idag blev det klart att batteriföretaget Northvolt kommer att etablera sig i både Västerås och Skellefteå, två kommuner där Riksbyggen vill bidra med fler och mer hållbara bostäder. I Skellefteå, som bedöms få över 2000 nya jobb i den nya produktionsfabriken, är Riksbyggen är en av de aktörer som tillsammans är beredda att bygga 1 000 nya bostäder vid en fabriksetablering.

– I både Västerås och Skellefteå vill Riksbyggen tillföra fler bostäder och därför är det ett mycket glädjande besked att Northvolt valt att etablera sig i de båda kommunerna, säger Leif Linde, vd på Riksbyggen.

I Västerås har Riksbyggen ett tiotal pågående eller planerade projekt på gång, till exempel Brf Slätpricken på Lillåudden med 90 nya bostadsrätter. Sammanlagt handlar det om drygt 500 nya bostadsrätter i de olika projekten.

I Skellefteå har Riksbyggen sedan tidigare planerat att bygga bostadsrätter på Strömsör och på fastigheten Kapella. Skebo planerar att tillsammans med Riksbyggen, Heimstaden och Lindbäcks att bygga ytterligare 1000 nya lägenheter i Skellefteå. När Northvolts batteridabrik nu hamnar i Skellefteå så planerar de fyra parterna att samverka för att säkra bostadsförsörjningen som en etablering av fabriken kommer att medföra.

– Tillgången på bra bostäder är en förutsättning för att både samhälle och näringsliv ska kunna utvecklas. I rollen som en långsiktig samhällsutvecklare vill Riksbyggen vara med och bidra med attraktiva och hållbara bostäder, säger Leif Linde.

För ytterligare info, kontakta:

Leif Linde, vd Riksbyggen, 08-698 41 01

Ämnen

Taggar


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66

Relaterat material