Gå direkt till innehåll
Riksbyggen växlar upp hållbarhetsarbetet

Pressmeddelande -

Riksbyggen växlar upp hållbarhetsarbetet

Riksbyggen förstärker sin hållbarhetsavdelning med två nyrekryteringar inom områdena social hållbarhet och energianvändning. Therese Berg, kommer närmast från Sabo, blir ansvarig för Riksbyggens utveckling av social hållbarhet. Mari-Louise Persson, tidigare från Boverket, får som huvuduppgift att driva det strategiska arbetet kring energifrågorna inom Riksbyggen.

- Jag är mycket glad över att ha kunnat rekrytera Therese Berg och Mari-Louise Persson till Riksbyggen. Nu kan vi ta ytterligare ett steg framåt för att stärka Riksbyggens roll som samhällsutvecklare med fokus på att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla, säger Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Therese Berg har tidigare bland annat jobbat på Sabo och har lång erfarenhet av att arbeta med frågor med social hållbarhet att göra: inflytande, delaktighet, stadsdelsutveckling och diskriminering.

- I min nya roll på Riksbyggen får chansen att arbeta ute i den "riktiga verksamheten". Riksbyggen ligger också i framkant när det gäller hållbarhetsfrågor och jag ser fram mot den nya utmaningen, säger Therese Berg.

Riksbyggen arbetar för att minska energianvändningen med 50 procent fram till år 2050. Mari-Louise Persson kommer bland annat att arbeta med forskningsprojekt inom energiområdet, till exempel med Positive Footprint Housing som är ett samarbete mellan Riksbyggen och Johanneberg Science Park, Chalmers, Göteborgs universitet och Göteborg Energi.

- Om vi ska kunna nå våra mål om minskad energianvändning hänger det till stor del på om vi lyckas sprida information och kunskap på alla nivåer, inte minst bland de 2 600 bostadsrättföreningar som Riksbyggen förvaltar. Det är en utmaning och ska bli mycket spännande, säger Mari-Louise Persson.

Mari-Louise och Therese började på Riksbyggen den 1 september.

För mer information:

Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen, 070-698 41 42

Therese Berg, 073-908 78 98

Mari-Louise Persson, 072-516 90 30

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du lever och bor i.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38