Gå direkt till innehåll
Riksbyggen uppför 67 lägenheter i Malmaberg i Västerås

Pressmeddelande -

Riksbyggen uppför 67 lägenheter i Malmaberg i Västerås

Riksbyggen kommer att bygga sammanlagt 67 lägenheter i området Malmaberg i Västerås. Planen är att bygga både Bonum seniorlägenheter och StegEtt-lägenheter, smarta, effektivt planerade lägenheter som erbjuder en bra möjlighet för de som vill ta sitt första steg in i bostadsmarknaden.

– Riksbyggen har som ambition att bygga hållbara och attraktiva boenden för alla i Västerås. Vi är därför mycket glada över att ha vunnit markanvisningen i Malmaberg. Det är brist både på boenden både för äldre och för unga vuxna som ska in på bostadsmarknaden i Västerås, säger Carina Akterhag, marknadsområdeschef AO Bostad, Riksbyggen.

Lägenheterna i StegEtt-konceptet kommer att byggas i storlekarna 1-2 rum och kök. StegEtt innebär smarta, effektivt planerade lägenheter med hög standard riktade framför allt till mindre hushåll och erbjuder en bra möjlighet för de som vill in på bostadsmarknaden.

Seniorlägenheterna uppförs av Bonum, som är en del av Riksbyggen, och vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Bostadsrättsföreningens medlemmar får tillgång till individuellt anpassade tjänster. För den som behöver hjälp med något finns en så kallad Bonumvärd till hands.

Lägenheterna i Malmaberg beräknas vara klara för inflyttning hösten/vintern 2018.

För mer information:

Carina Akterhag, marknadsområdeschef AO Bostad, Riksbyggen, tel 070-265 34 02

Ämnen

Taggar


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66