Gå direkt till innehåll
Riksbyggen i projekt för 250 nya bostäder i Klara, Karlstad

Pressmeddelande -

Riksbyggen i projekt för 250 nya bostäder i Klara, Karlstad

Tillsammans har Riksbyggen, Stiftelsen Karlstadshus, Prepart och Karlstadhus fått en markanvisning i Klara alldeles intill Tingvalla IP om cirka 250 nya bostäder. 

– Vi har under lång tid haft ambitionen att bygga nya bostäder i Karlstad vilket det finns ett stort behov av. Från Riksbyggens sida är vi mycket glada över markanvisningen som vi fått tillsammans med våra samarbetspartners i det nya projektet, säger Leif Linde, vd för Riksbyggen

Planerna är att komplettera befintlig bebyggelse i Klara med cirka 250 bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter. Dessutom planeras för ett parkeringshus med ca 160 p-platser samt parkeringsdäck med ca 80 p-platser.

– Riksbyggen är en långsiktig samhällsutvecklare som haft verksamhet i Karlstad under lång tid, både som fastighetsförvaltare och som byggherre. I Riksbyggens roll som samhällsutvecklare är hållbarhetsfrågorna med i hela processen, från planering och byggande till de boendes vardag, säger Leif Linde.

Riksbyggen kommer att använda sitt prisbelönta och systematiska arbete med att återskapa och tillföra ekosystemtjänster (naturvärden) direkt i stads- och boendemiljön. De nya bostäderna får också ett mycket attraktivt läge i centrala Karlstad, med närhet till Klarälven och centrum.

Riksbyggen äger också 40 procent av Stiftelsen Karlstadshus och har sedan lång tid tillbaka en omfattande förvaltningsverksamhet i Karlstad.

– Vi vill fortsätta att bygga fler nya bostadsprojekt i Karlstad och hoppas att detta bara är början för Riksbyggens kommande satsningar i staden, säger Leif Linde.

För mer information:

Leif Linde, vd Riksbyggen, 08-698 41 01.
Martin Linsten, marknadsområdeschef Riksbyggen, 070-665 33 44.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38