Gå direkt till innehåll
Riksbyggen uppför 50 bostadsrätter i förtätningsprojekt i Högdalen

Pressmeddelande -

Riksbyggen uppför 50 bostadsrätter i förtätningsprojekt i Högdalen

Stadsbyggnadsnämnden i Stockholms stad har tagit beslut om att Riksbyggen får uppföra cirka 50 bostadsrätter i kvarteret Bänkskåpet i Högdalen. Byggstarten är planerad till andra kvartalet 2018.

– Vi är mycket glada över Stadsbyggnadsnämndens beslut och ser fram emot att bidra till Högdalens utveckling. Det är ett spännande projekt där vi tillför nya bostäder mitt i ett område som präglas av den ursprungliga byggnationen från 1950-talet, säger Josefina Blomberg, projektledare på Riksbyggen.

Riksbyggen planerar att drygt 60 procent av lägenheterna ska vara i storlek 2-3 rum och kök och att singlar och mindre hushåll blir huvudmålgruppen, även om det även kommer att bli en hel del större lägenheter. Den kuperade tomten ger möjligheten att skapa en vacker gård kring huskroppen och befintliga träd ska sparas i så stor utsträckning som möjligt.

– Den nya bostadsrättsföreningen kommer att få mycket bra läge med bekvämt gångavstånd till Högdalens centrum med ett stort utbud av butiker och annan service samt goda kommunikationer, säger Josefina Blomberg.

Fastigheten kommer att ha 14 våningar och cirka 25 parkeringsplatser.

Riksbyggen har sedan tidigare ett pågående projekt i Högdalen, i kvarteret Valvankaret där 82 hyresrätter är under uppförande.

För mer information:
Josefina Blomberg, projektledare Riksbyggen, 08-553 635 23.

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38