Gå direkt till innehåll
Riksbyggen till final i reklamtävlingen Columbi Ägg

Pressmeddelande -

Riksbyggen till final i reklamtävlingen Columbi Ägg

Riksbyggens kampanj "Välkommen verkligheten" har blivit nominerad till finalen i tävlingen Columbi Ägg, som arrangeras av Dagens Samhälle. Columbi Ägg är en tävling för bästa kampanj riktad till beslutsfattare i offentlig sektor och belönar såväl kreativ höjd som relevans för målgruppen och resultat för varumärket.

För Riksbyggen, som är en långsiktig samhällsutvecklare, är en god relation med kommuner och markägare viktig. De är därmed också en viktig målgrupp som prioriteras i Riksbyggens marknadsmix, både när gäller varumärkesbyggande och taktisk kommunikation.

– Vi är mycket glada och stolta över finalplatsen för "Välkommen verkligheten". Kampanjen blev nyligen även utsedd till ”Branschbäst inom nyproduktion av bostäder” och det visar på det breda genomslag som "Välkommen verkligheten" fått i många olika målgrupper, säger Annika Bagge, marknadschef på Riksbyggen.

I konkurrens med ett 150-tal andra kampanjer har Riksbyggen gått till final tillsammans med tolv andra annonsörer. Vinnaren utses av en jury bestående av Dagens samhälles läsare, politiker och tjänstemän samt representanter från reklamvärlden.

Riksbyggen nya reklamkoncept ”Välkommen verkligheten” lanserades i april förra året. Det nya reklamkonceptet har arbetats fram av Scholz & Friends och bygger på snabba klipp ur vardagslivet utan dialog. Istället för dialog används 80-talshitten Live is life i en nyarrangerad version.

>>Välkommen verkligheten

– Ett starkt varumärke är inte ett självändamål utan en viktig del i Riksbyggens arbete med att skapa samhällsnytta, både i nyproduktionen och i arbetet som sedan följer med att ta hand om de färdiga bostäderna på ett hållbart sätt, säger Britta von Schoultz, chef kommunikation och marknad på Riksbyggen.

Om tävlingen:
Columbi Ägg är tävlingen för reklam riktad till den offentliga marknaden. Årets nominerade bidrag har hittat effektiva lösningar för att nå beslutsfattare som årligen beslutar om inköp av varor och tjänster till ett värde av 1000 miljarder kronor. Alla kampanjer som haft införanden i tidningen Dagens Samhälle under 2018 har automatiskt deltagit i tävlingen.

Av dessa har tolv bidrag nominerats eftersom de på ett imponerande sätt förvandlat den kommunikativa utmaningen till en kreativ möjlighet. För att juryn ska ha så goda förutsättningar som möjligt för sin bedömning, får de tävlande lämna in uppgifter om kampanjens mål och resultat. Vinnaren avslöjas vid en ceremoni den 29 mars.

För mer information:
Annika Bagge, marknadschef på Riksbyggen, 08-553 63 517
Annika.bagge@riksbyggen.se
Britta von Schoultz, kommunikationschef på Riksbyggen, 08-698 42 48
Britta.VonSchoultz@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31