Gå direkt till innehåll
Riksbyggens vd Johanna Frelin vid första grävtaget för Brf Bjökstigen i Björkhagen
Riksbyggens vd Johanna Frelin vid första grävtaget för Brf Bjökstigen i Björkhagen

Pressmeddelande -

Riksbyggen sätter skopan i marken för 43 eftertraktade lägenheter i Björkhagen

Den 10 oktober togs de första grävtagen för Riksbyggens Brf Björkstigen, det första bostadsprojektet i Björkhagen på länge. Projektet har fått ett fantastiskt mottagande, med över 2 000 intresseanmälningar innan säljstarten i februari. Med hälften av lägenheterna redan sålda var det dags att påbörja byggnationen av det efterlängtade bostadsprojektet.

Vid de första grävtagen för Brf Björkstigen var det fullt med liv och rörelse, då många köpare, byggande styrelse och representanter från Riksbyggen samlats för att fira starten av projektet. Stämningen var på topp när Riksbyggens vd Johanna Frelin, ordförande i exploateringsnämnden i Stockholms stad Anders Österberg, entreprenören Robert Söderberg från Mecon greppade spakarna i grävmaskinen för att sätta igång byggnationen. De fick dessutom sällskap av och en av de glada kunderna som redan säkrat en av lägenheterna i projektet, Robert Wiberg.

Brf Björkstigen ligger på Malmövägen/Ystadsvägen i Björkhagen nära Nackareservaten och omfattar 43 lägenheter i storlekarna 1 till 5 rum och kök. Hälften av lägenheterna har redan sålts, vilket speglar det stora intresset för att bo i området där närhet till både natur och stad är en stark dragningskraft tillsammans med det faktum att vi bygger flera större lägenheter, vilket saknas i området idag.

- Vi är mycket glada över att i dessa tider kunna bidra med fler bostäder i Stockholm där Brf Björkstigen blir ett välkommet tillskott i Björkhagen. Vi har medvetet tagit fasta på den karaktäristiska 50-talsarkitekturen som finns i Björkhagen, och vi vet att det finns en efterfrågan på större lägenheter här, något vi också valt att satsa på i detta projekt, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Föreningen har flera ytor för social samvaro såsom växthus och gemensamhetslokal. Dessutom finns ytor för att kunna arbeta hemifrån utan att behöva vara i sin egen lägenhet om man inte vill störa familjen.

- Jag bor nu i ett alldeles för stort parhus och nu på äldre dar vill jag komma närmare t-bana och Nackareservaten. Jag har köpt en trea högst upp i huset och ser fram emot att bo i en modern nyproducerad lägenhet, säger Christer Wallin, en av de som köpt en lägenhet i Brf Björkstigen.

Christer Wallin var en av köparna på plats.

Hållbarhet i fokus
I Brf Björkstigen har stor vikt lagts vid att minska byggnadens klimatpåverkan. Klimatförbättrad betong och andra material med lägre klimatpåverkan har valts ut och avancerad projekteringsteknik har använts för att optimera byggmetoder och rumsutformning.

Mer om Brf Björkstigen

För mer information:
Veronica Persson Merlenius, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad i Stockholm
veronica.perssonmerlenius@riksbyggen.se, 08 - 553 635 32

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31