Gå direkt till innehåll
Riksbyggen säljstartar tre nya bostadsprojekt i Uppsala

Pressmeddelande -

Riksbyggen säljstartar tre nya bostadsprojekt i Uppsala

Riksbyggen höjer nu produktionstakten genom tre nya bostadsprojekt som tillsammans tillför över 260 nya bostäder i Uppsala. Samtliga projekt genomförs med Riksbyggens prisbelönta och systematiska arbete med att återskapa och tillföra ekosystemtjänster (naturvärden) direkt i stads- och boendemiljön.

Tidigare i år var det premiär för Riksbyggens satsning på stadsbin vid Brf Skogsfalken i Uppsala, som ska få Uppsala att blomstra i sommar. Under 2015 blev Riksbyggen vinnare av Miljöstrategipriset. Nu när Riksbyggen ska starta tre nya bostadsprojekt i Uppsala är hållbarhetsfrågorna centrala. Eller som vi säger inom Riksbyggen – planeten ska med!

– Alla hus som Riksbyggen uppför ska minst klara kraven för att klassificeras som Miljöbyggnad Silver och vi arbetar systematiskt med ekosystemtjänster i varje projekt. Det är roligt att vi i Uppsala kommer att återföra större naturvärden på platserna för dessa tre projekt än innan vi började bygga, säger Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Några exempel på åtgärder som vidtas är Sedumtak, orangeri och odlingslådor, bevarande av befintliga träd, fågelholkar, bärbuskar, fraktcyklar, uppsamling av dagvatten för bevattning och laddning för elfordon.

De tre nya projekten är:

Brf Takträdgården
Sammanlagt 74 lägenheter i ett hus med bara 1–2:or på Kapellgärdet, nära Uppsalas stadskärna med ett stort utbud av butiker, restauranger och nöjen. Lägenheterna bjuder på kvadratsmarta lösningar och hög standard. Högst upp byggs en stor takterass med gemensamhetslokal. Planerad säljstart höst 2016. Planerat tillträde hösten 2018/vintern 2019.

Brf Åsikten Södra 1
På en av stadens finaste adresser, Östra Ågatan vid Fyrisån, bygger vi 78 lägenheter i storlek 1-5 rum och kök. Det finns till exempel 2:or med egen uteplats mot gården samt 3–5:or för växande familjer. Flera av kvarterets 4-5:or bjuder på det där lilla extra och på gården finns en gemensamhetslokal med orangeri. Planerad säljstart september 2016. Planerat tillträde hösten 2018.

Brf Sagan
Med nära anslutning till nya arenaområdet och Gränby Park planerar vi 112 bostäder på 2-4 rum och kök med en hög grundstandard anpassat både för unga och gamla, stora som små familjer. Planerad säljstart oktober 2016. Planerat tillträde hösten2018/vintern 2019.

För mer information:

Charlotta Szczepanowski, hållbarhetschef, 070-698 41 42
Carl-Henrik Appel, regionchef Riksbyggen, 08-553 635 04
Karin Dimander Lannergård, sälj- och marknadsansvarig i Uppsala, 018-18 97 14

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38