Gå direkt till innehåll
Riksbyggen säljstartar sina första bostäder i Kopparlunden i Västerås

Pressmeddelande -

Riksbyggen säljstartar sina första bostäder i Kopparlunden i Västerås

Den 26 oktober öppnar Riksbyggen upp för försäljning av bostadsrätter i Kopparlunden i Västerås. De moderna lägenheterna med balkong eller uteplats är först ut i det nya området.

Brf Kopparvalvets 63 moderna lägenheter är fördelade på två bostadshus om 7-8 våningar med en preliminär inflyttning andra kvartalet 2026. Lägenhetsstorlekarna spänner från 1-5 rum och kök om 34-125 kvadratmeter.

Levande innerstad
I närmsta kvarteren hittar man redan idag Culturen - områdets stora Kulturhus som uppskattas av många i staden samt bageri, gym, gymnasieskolor, padelhall, restauranger och vårdcentral.

- Genom utvecklingen i Kopparlunden skapar vi en levande innerstad och stärker Västerås som en lockande och växande regionstad. något vi är stolta över att kunna bidra till, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Bergslagen/Östergötland.

Historiens vingslag bevaras
Kopparlunden innehåller många industribyggnader med högt kulturhistoriskt värde och bebyggelsen av området kommer ske varsamt och en del av de befintliga byggnaderna kommer att bevaras. Omvandlingen av det slutna industriområdet till en stadsdel, som fick namnet Kopparlunden, började i mitten av 1990-talet då den centrala delen av området öppnades för annan verksamhet.

- I våra kommande byggnationer vill vi inte bara inspireras av den forna industribebyggelsen utan här vill vi också införliva delar av vårt nedmonterade tegel från en tidigare fastighet. Genom återbruk av teglet ser vi till att materialet får stanna kvar på platsen, säger Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

Brf Kopparvalvet har beviljats bygglov.

Mer om Brf Kopparvalvet

För mer information:
Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen/Östergötland, 070–375 02 32 mikael.petterssonsjolund@riksbyggen.se
Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bergslagen/Östergötland, 019-19 24 08 catarina.tenor@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll