Gå direkt till innehåll
Riksbyggen säljstartar bostäder i nya centrumläget i Kiruna

Pressmeddelande -

Riksbyggen säljstartar bostäder i nya centrumläget i Kiruna

Den 1 september öppnar Riksbyggen upp för försäljning av bostadsrätterna i Brf Glasbjörken. De moderna lägenheterna, med inglasad balkong, ligger i det nya centrumläget med närhet till såväl natur som service. Byggstart är planerad att ske under hösten med planerad inflyttning 2025.

Brf Glasbjörken får 66 moderna lägenheter fördelade på två bostadshus om 5-6 våningar. Lägenhetsstorlekarna spänner från 1-4 rum och kök om 28-98 kvadratmeter. Tack vare husens generösa höjd kommer det erbjudas insynsskyddade lägen med fina vyer. Alla lägenheterna har inglasad balkong.

– Efterfrågan på bostäder är stor i Kiruna. Därför känns det extra glädjande att vi i nuvarande läge på bostadsmarknaden kan säljstarta och säkra byggstart av nya lägenheter. Vi är stolta över att bidra till regionens tillväxt, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr.

Centralt och granne med naturen
Husen ligger längs Midnattsolsvägen i anslutning till nya centrumläget med shopping, restauranger, skola, det nya badhuset, biblioteket och all service. I kvarteren finns nya gallerior och butiker. Dessutom planeras ett grönstråk precis intill Brf Glasbjörken, vilket förenklar närheten till natur och fjäll trots det centrala läget.

– I Brf Glasbjörken får de boende moderna bostäder i hög grundstandard med möjlighet till egna inredningsval. Planlösningarna känns väldigt genomtänkta och det finns gott om förvaring. Utöver det är nog de inglasade balkongerna som förlänger utomhussäsongen något som lockar, säger Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Brf Glasbjörken har beviljats bygglov och planerad byggstart är redan nu i höst. Brf Glasbjörken ingår i genom en samverkansöverenskommelse med LKAB för att bidra med fler nya bostäder i rådande bostadsbrist och möjliggör tidig byggstart.

Mer om bostadsrätterna Brf Glasbjörken

För mer information:
Jenny Elveljung, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Norr, 090-159 603, jenny.elveljung@riksbyggen.se
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Norr, 076-83 73 507, lars.lundgren@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll