Gå direkt till innehåll
Riksbyggen säljer hyresprojektet Frigg 1 i Hyllie till Bantorget Hyresbostäder AB

Pressmeddelande -

Riksbyggen säljer hyresprojektet Frigg 1 i Hyllie till Bantorget Hyresbostäder AB

Riksbyggen säljer 71 hyreslägenheter i Hyllie, Malmö till Bantorget Hyresbostäder AB som ägs av LO och sju LO-förbund. Lägenheterna säljs under pågående produktion med beräknad inflyttning till sommaren 2018.

Hyllie är ett av Malmös absolut bästa lägen. I den växande stadsdelen finns bostäder, arbetsplatser, köpcentrumet Emporia, Malmö Arena och knutpunkten Hyllie station. Från Hyllie tar det bara sex minuter med tåg till centrala Malmö och tolv minuter till Kastrup. Här uppför Riksbyggen i samarbete med Veidekke sammanlagt 71 lägenheter i huskroppar om 4-5 våningar i direkt närhet till Hyllie centrum.

Husen är byggda i gediget tegel som pryder fasaderna och lägenheterna har ljusa väggar och parkettgolv. I badrummen finns kakel, klinkers, tvättmaskin och torktumlare. Köken är utrustade med kyl och frys, diskmaskin och spis med varmluft och induktionshäll. Medlemskap i bilpool ingår i hyran. Husen har ritats av Tengbom arkitekter.

– Malmö blir allt mer en stad med två stadskärnor, centrala Malmö och snabbväxande Hyllie. Hyllie har ett fantastiskt kommunikationsläge med handel, service och arbetsplatser in på knuten. Från Riksbyggens sida är vi stolta över att kunna bidra till den spännande utvecklingen av Hyllie, säger Carl-Johan Hansson, chef för Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen.

Bantorget Hyresbostäder ägs av LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom AB och de sju LO-förbunden Byggnads, Kommunal, Elektrikerna, SEKO, Handels, Hotell- och restaurangfacket samt Pappers.

– Vi är glada att förvärva ytterligare ett projekt av Riksbyggen i Malmö, och att komplettera vår portfölj med ett nytt bostadsprojekt i bra mikroläge med närhet till både kommunikation och handel, säger Erik Spernaes vd på LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom.

Riksbyggen utvecklar hyresfastigheter både för långsiktigt eget ägande och på uppdrag åt fastighetsägare inom ägarkretsen. Riksbyggen har tidigare sålt 166 hyreslägenheter vid Kalkbrottet i Malmö till Bantorget Hyresbostäder.

Hedman Modée & Partners och Lindahl har varit rådgivare till Bantorget Hyresbostäder. Catella och DLA Piper har varit Riksbyggens rådgivare i affären.

För mer information:
Carl-Johan Hansson, chef Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen, 08-698 41 08
carl-johan.hansson@riksbyggen.se

Erik Spernaes, vd Bantorget Egendom (LO), 070-366 27 29
erik.spernaes@lo.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31