Gå direkt till innehåll
Riksbyggen rullar ut röda mattan för de nyinflyttade i Brf Lokstallet i Växjö

Pressmeddelande -

Riksbyggen rullar ut röda mattan för de nyinflyttade i Brf Lokstallet i Växjö

Nu startar den första inflyttningen i Riksbyggens Brf Lokstallet i bästa läge mitt i Växjö. Totalt ska Brf Lokstallet innehålla 136 lägenheter och nu startar inflyttningen i de 15 första lägenheterna. Brf Lokstallet har hållbarhet i centrum, till exempel finns det solceller på taket som gör att bostadsrättsföreningen delvis blir självförsörjande på el.

– Det är otroligt roligt att vi på Riksbyggen nu kan hälsa de första boende välkomna till sina nya bostäder. Den här veckan börjar vi med 15 lägenheter och med start den 31 januari blir det inflyttning i ytterligare 10-12 lägenheter, säger Karin Hoberg, säljare Riksbyggen på Riksbyggen i Växjö.

Försäljningen pågår fortfarande i Brf Lokstallet. I november förra året var det premiär för visningslägenheten som är en yteffektiv 3:a om 63,5 kvadratmeter.

– Den såldes med rekordfart så nu har vi en ny visningslägenhet, en 1:a på yteffektiva 33,5 kvm som man kan komma och titta på varannan onsdag ojämn vecka. Lägenheten ligger högst upp i huset och har snedtak som ger en mysig känsla av taklägenhet, berättar Karin.

I Brf Lokstallet finns många olika lägenhetsstorlekar att välja bland, från smarta ettor till luftiga femmor. Brf Lokstallet blir ett kringbyggt, intimt bostadskvarter med två atriumgårdar och som utformats med inspiration både från Köpenhamn och från gamla magasinsbyggnader som funnits på stationsområdet.

Runt den ena gården byggs små men yteffektiva lägenheter i storlek 1-3 rum och kök enligt Riksbyggens StegEtt-koncept. Kring den andra gården byggs luftiga lägenheter i storlek 2-5 rum och kök.

Hållbarhet i centrum
Hållbarhet är en viktig del i all Riksbyggens nyproduktion av bostäder, både när det gäller själva byggnaderna men också hur de boende ska kunna leva på ett mer hållbart sätt. Till exempel har Riksbyggen i Brf Lokstallet ägnat extra uppmärksamhet åt de som vill cykla och sätter stort fokus på cykelparkeringar. Det kommer att finnas många cykelparkeringar i föreningens garage men även på innergården.

Brf Lokstallet kommer att ha en egen elproduktion. På taket finns solceller som gör att föreningen delvis blir självförsörjande när det gäller el.

Den sociala hållbarheten är också viktig. I kvarteret skapar Riksbyggen gemensamma platser för de boende i bostadsrättsföreningen. Högst upp i huset, mitt emellan de två innergårdarna, finns en takterrass med en gemensamhetslokal. Även på en av innergårdarna bygger Riksbyggen en gemensamhetslokal som även har en övernattningsmöjlighet.

Läs mer om Riksbyggens hållbarhetsarbete: 

Riksbyggen utsett till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen

Riksbyggen inför unikt hållbarhetsverktyg i all nyproduktion av bostäder

Riksbyggen har flest nyproducerade flerfamiljshus certifierade med Miljöbyggnad Silver

För mer information:
Karin Hoberg, säljare Riksbyggen, 0480-578 43

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31