Gå direkt till innehåll
Riksbyggen planerar för 82 hyresrätter i Högdalen

Pressmeddelande -

Riksbyggen planerar för 82 hyresrätter i Högdalen

Riksbyggen planerar för byggandet av 82 hyresrätter i kvarteret Valvankaret i Högdalen, Stockholm. Lägenheterna beräknas vara färdiga för inflyttning i början av 2018. Bygguppdraget har gått till Serneke.

Projektet är en samverkansentreprenad och innefattar byggnation av ett punkthus med garage, varpå det byggs ett hus med fjorton våningar.

- Projektet är speciellt i och med att staden ställt stora krav på gestaltning och detaljutformning. Trots att det är en hög byggnad ska den passa in i området. Det kommer också att bli ett energisnålt hus som minst uppfyller kraven för Miljöbyggnad Silver. Det ska bli kul att genomföra projektet i samverkan med Serneke, säger Kourous Nabavieh, projektledare på Riksbyggen.

Riksbyggen antog 2015 en ny strategisk inriktning som innebär att företaget kraftigt ska öka produktionen av hyresrätter såväl som bostadsrätter för att kunna skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

- Det känns riktigt roligt att vi får förtroendet av Riksbyggen igen, vi har byggt och bygger flera bostadsrättsprojekt för dem redan, säger Göran Viklund, arbetschef på Serneke.

Projektering av kvarteret Valvankaret påbörjas under februari månad och projektet beräknas vara färdigställt till januari 2018.

För mer information:

Kourous Nabavieh, Tel: +46 72 234 09 93
kourous.nabavieh@riksbyggen.se

Göran Viklund, Tel: +46 70 445 50 87
goran.viklund@serneke.se 

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38