Gå direkt till innehåll
Visionsbild för Brf Visionen.
Visionsbild för Brf Visionen.

Pressmeddelande -

Riksbyggen planerar för 80 nya bostadsrätter på Haningeterrassen

Brf Visionen med 80 lägenheter är Riksbyggens tredje etapp på Haningeterrassen och uppföljaren till Brf Blicken och Brf Framsidan. Målsättningen är att både försäljningen av bostadsrätterna och byggandet ska kunna starta under senhösten 2022. Haningeterrassen kommer att få drygt 600 nya bostäder, butiker och restauranger när området är fullt utbyggt.

– Det känns fantastiskt roligt att vi efter några års stillestånd kan planera för att återuppta byggandet vid Haningeterrassen. Utvecklingen av Haningeterrassen är en av Riksbyggens största bostadssatsningar i Stockholmsområdet, säger Liselott Nilsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen, Affärsområde Bostad Stockholm & Gotland.

– När vi växer från förort till stad är utvecklingen av Haningeterrassen ett stor kliv framåt i utvecklingen av en attraktiv, levande och dynamisk stadskärna i Haninge, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande, Haninge kommun.

Läs mer om Brf Vision

Tidigare har Riksbyggen byggt Brf Blicken med 85 lägenheter och Brf Framsidan med 122 lägenheter vid Haningeterrassen. Brf Visionen byggs ovanpå den nya bussterminalen vid Haningeterrassen vilket är byggtekniskt komplicerat och har lett till en paus i byggandet. Byggrätten har förvärvats av Sveanor Fastigheter som har utvecklat projektet Haningeterrassen.

– Förutom Brf Visionen planerar Riksbyggen för fler etapper på Haningeterrassen, till exempel seniorbostadsrätter inom vårt koncept Bonum och ett projekt med hyresrätter. Men det ligger lite längre fram i tiden, säger Liselott Nilsson.

I bottenvåningarna längs med gatan och i anslutning mot bussterminalen byggs lokaler för kommersiella ändamål. Brf Visionen kommer att bestå av lägenheter i storlekarna 1 – 4 rum och kök.

– Det kommer att bli ett fantastiskt fint projekt i områdets bästa läge. Vi ser en stor efterfrågan på fler bostäder i Haninge och ser fram emot den kommande säljstarten. Nu kan vi äntligen öppna upp intressekön till nästa projekt, säger Veronica Persson, sälj- och marknadsansvarig.

För mer information:
Veronica Persson, sälj- och marknadsansvarig för Haningeterrassen på Riksbyggen, tel: 076-208 20 90
Liselott Nilsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Stockholm/Gotland, 070-191 88 29
Liselott.nilsson@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll