Gå direkt till innehåll
Kv Tornsvalan
Kv Tornsvalan

Pressmeddelande -

Riksbyggen öppnar upp uthyrning av inflyttningsklara hyresrätter i Fredriksberg i Västerås

Tillsammans med Västerås stad och Hemsö har Riksbyggen utvecklat kvarteret Tornsvalan i Råbyskogen i Fredriksberg. Nu öppnar Riksbyggen upp för uthyrning av 50 inflyttningsklara hyresrätter.

I det nya området mitt i Råbyskogen i Fredriksberg i Västerås har Riksbyggen tidigare byggt 120 hyresrätter i kvarteret Kornknarren, som är ett nominerat bidrag till Arkitekturpriset 2024 i Västmanland. Nu öppnar Riksbyggen upp för uthyrning av 50 inflyttningsklara moderna bostäder från 2 till 4,5 rum och kök mellan 47 till 114 kvadratmeter i kvarteret Tornsvalan. Lägenheterna i kvarteret Tornsvalan är fördelade på två bostadshus om åtta respektive sex våningar.

- Det känns härligt att äntligen få kunna öppna upp uthyrningen av ännu fler fina bostäder i ett grönskande område och bidra till fler bostäder i Västerås stad. Här finns boenden som passar för flera skeenden i livet, säger Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef på Bostad Bergslagen/Östergötland.

I anslutning till kvarteret Tornsvalans ena hus ligger Fredriksbergs förskola med en gård med genomtänkt utemiljö. Just nu pågår den sista byggnationen i området, det nya äldreboendet Stenkumla.

- I stort sett alla lägenheter har balkong eller uteplats och som boende i 8-våningshuset har man tillgång till utsiktsplats i bästa solläge. Längst upp i huset finns en lägenhet som utöver balkong även en privat terrass på nära 30 kvadratmeter, säger Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad.

8-våningshuset erbjuder också ett stort trädäck under tallkronorna med sittplatser och grill och skogsleken. Vid 6-våningshuset finns en lummig miljö med grönska i olika nivåer under alla årstider med sittplatser, pergola och en stor lekyta. Kvarteret Tornsvalan har byggts enligt Miljöbyggnad Silver.

Mer om Kv. Tornsvalan

För mer information:
Mikael Pettersson Sjölund, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Bergslagen/Östergötland, 070–375 02 32 mikael.petterssonsjolund@riksbyggen.se
Catarina Tenor, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bergslagen/Östergötland, 019-19 24 08 catarina.tenor@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38

Relaterat innehåll