Gå direkt till innehåll
Riksbyggen och Tornet vinner markanvisningstävling för Nya Munkebäck

Pressmeddelande -

Riksbyggen och Tornet vinner markanvisningstävling för Nya Munkebäck

Göteborgs stad utlyste i december 2010 en markanvisningstävling för området där före detta Munkebäcksgymnasiet i Kålltorp ligger. I dag meddelades att tävlingen vunnits av ett team bestående av Riksbyggen, Tornet Bostadsproduktion AB, GEHL Architects, Wingårdh Arkitektkontor AB och Bengt Dahlgrens Teknikkonsult.

Området Nya Munkebäck kommer att ge plats för cirka 300 nya bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, dagis och aktivitetshus.

- Vi är väldigt glada över det här och ser Munkebäcksområdet som ett mycket intressant område att vara med och utveckla med människan i centrum, där devisen ”där vardagen spelar roll” summerar vår utgångspunkt i arbetet, säger Anders Sandberg, marknadsområdeschef Riksbyggen.

Nytt, levande och attraktivt bostadsområde

Målet är att det nya kvarteret ska bli en förebild för planering och byggande på 2000-talet där tävlingsteamet vill vända på ordningen och ta utgångspunkt i såväl de boendes som stadsdelens behov. Med fokus på de människor som förväntas att leva och utvecklas i området ska ett nytt, levande och attraktivt bostadsområde växa fram.

- Som team kommer vi att arbeta tillsammans mot det gemensamma målet att utveckla Nya Munkebäck till ett bostadsområde som är ekonomiskt, socialt och miljömässigt hållbart samtidigt som det inbjuder till mänskliga relationer, trygghet och har en tydlig koppling till kvarteret och resten av staden, säger Anders Sandberg.

För att kunna utveckla området på bästa sätt och med hög kompetensnivå består teamet utöver Riksbyggen av Tornet Bostadsproduktion AB, GEHL Architects, Wingårdh Arkitektkontor AB och Bengt Dahlgrens Teknikkonsult.

Kort om...

Riksbyggen är en byggherreorganisation vars huvudsakliga uppgift är att genomföra nyproduktion av bostäder med bostadsrätt som upplåtelseform och ombyggnad åt bostadsrättsföreningar. Riksbyggen är även och ett serviceföretag inom fastighetsförvaltning.

Tornet Bostadsproduktion: Vi medverkar till dynamik på bostadsmarknaden genom att bygga, utveckla och förvalta hyresrätter.Genom en långsiktig syn på fastighetsägande och genom att i alla avseenden hålla en hög kvalitet i byggande och förvaltning skapar vi mervärden som ger våra kunder ett tryggt, trivsamt och attraktivt boende samt våra ägare god avkastning på insatt kapital.Tornet Bostadsproduktion AB ägs till 62 procent av Fastighets AB Tornet, medan resterande 38 procent fördelas lika mellan Riksbyggen och Folksam.

Gehl är ett konsultföretag inom arkitektur, stadsbyggnad och stadsplanering.

Wingårdh Arkitektkontor hör till de fem största arkitektgrupperna i Sverige och till de tio största i Norden.

Bengt Dahlgren är ett privatägt teknikkonsultföretag som är verksamt inom hela bygg- och förvaltningsprocessen. 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31