Gå direkt till innehåll
Riksbyggen och Polstjärnan genomför hyresrättsaffär i Gustavsberg

Pressmeddelande -

Riksbyggen och Polstjärnan genomför hyresrättsaffär i Gustavsberg

Polstjärnan, som ägs av Byggnads och Kommunal, förvärvar 81 procent av två hyresrättsprojekt i Porslinskvarteren i Gustavsberg av Riksbyggen. Riksbyggen stannar kvar som långsiktig minoritetsägare och som förvaltare av fastigheterna.

– Det här är det andra projektet inom ramen för ett långsiktigt samarbete mellan Riksbyggen och Polstjärnan avseende utveckling av nyproducerade hyresrätter. Vi är mycket glada över att affären är klar och ser fram emot långsiktigt samarbete i detta och i andra kommande projekt, säger Carl-Johan Hansson, chef Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen.

Projekten omfattar två kvarter i den nya stadsdelen Porslinskvarteren och omfattar 119 lägenheter. Det blir i första hand ettor och tvåor i storlek 35-56 kvadratmeter som Riksbyggen just nu bygger i de två kvarteren Badkaret och Handfatet i Gustavsberg.

Riksbyggen ansvarar för färdigställandet av projekten och den framtida förvaltningen.

– Genom samarbetet med Riksbyggen kan vi både bidra till att fler hyresrätter byggs och samtidigt göra en bra investering till gagn för våra medlemmar, säger Lars Hildingsson, andre förbundsordförande på Byggnads.

Det finns idag ett stort behov av fler hyresrätter i Gustavsberg och inflyttningen är beräknad till sommaren 2018.

– Det råder bostadsbrist i hela Stockholmsregionen och många efterfrågar fler hyresrätter. Från vår sida innebär affären ett konkret sätt att skapa samhällsnytta, säger Niklas Rengen, ekonomichef på Kommunal.

Riksbyggen kvarstår med en ägarandel om 19 procent. Transaktionen genomfördes den 29 mars och affären har biståtts med hjälp av advokatfirmorna DLA och Lindahl.

Riksbyggen utvecklar sedan ett par år tillbaka nyproducerade hyresrätter, både för eget ägande och för försäljning till intressenter. Under 2016 byggstartades 439 hyresrätter och för 2017 är cirka 500 byggstartade lägenheter planerade.

För mer information:

Carl-Johan Hansson, chef Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen, 08-698 41 08
carl-johan.hansson@riksbyggen.se

Lars Hildingsson, andre förbundsordförande på Byggnads, 070-623 02 56
Lars.hildingsson@byggnads.se

Niklas Rengen, ekonomichef på Kommunal, 070-241 78 51
Niklas.rengen@kommunal.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38