Gå direkt till innehåll
Riksbyggen och Göteborg Energi samarbetar kring morgondagens hållbara boende

Pressmeddelande -

Riksbyggen och Göteborg Energi samarbetar kring morgondagens hållbara boende

Riksbyggen och Göteborg Energi har inlett ett samarbete kring Riksbyggens forsknings- och bostadsprojekt Positive Footprint Housing®, som bland annat siktar på att generera mer energi än byggnaden gör av med. Göteborg Energi går in i samarbetet för att utveckla effektiva och hållbara energilösningar i morgondagens boende.

Projekt genomför forskning och bostadsutveckling parallellt och blir början på ett långsiktigt samarbete där forskare och studenter kan utvärdera de senaste resultaten i full skala. Syftet är att skapa ett helhetstänkande kring hållbar bostads- och stadsutveckling med människan i centrum. I projektet står social hållbarhet, energieffektivitet och minskad miljöpåverkan i fokus och omfattar forskarkompetens inom såväl arkitektur och teknik som social hållbarhet. Målet är att ha ett färdigt bostadshus 2016 i på Dr Allards gata i Södra Guldheden.

- Vår vision är det hållbara Göteborgssamhället, och genom att koppla samman Göteborg Energis kunskap om stadens energisystem med energilösningarna för Riksbyggens bostadshus kan vi tillsammans ta flera steg framåt, säger Lotta Brändström, VD Göteborg Energi. Samtidigt får vi en möjlighet att lära oss mer om hur fastighetsutvecklare, fastighetsförvaltare och boende tänker och agerar inför morgondagens hållbara boende, vilket hjälper oss att utveckla ännu bättre energisystem för framtiden.

- Vi har högsta möjliga hållbara ambitioner för en mängd olika delar i projektet och energiproduktion och energianvändning är en oerhört viktig fråga. Vi är därför mycket glada över samarbetet med Göteborg Energi och ser fram emot att tillsammans komma fram till innovativa lösningar, säger Mikael Ahlén, Marknadsområdeschef Göteborg, Riksbyggen.

Utöver Göteborg Energi, ingår bland annat följande samarbetspartners i Positive Footprint Housing®: Chalmers Tekniska Högskola, Göteborgs Universitet, Sveriges Tekniska Forskningsinstitut – SP, och Johanneberg Science Park.

För ytterligare information, kontakta:

Lotta Brändström, VD Göteborg Energi, tel 072-715 65 99
Mikael Ahlén, Marknadsområdeschef Göteborg, Riksbyggen, tel 070-587 24 04, mikael.ahlen@riksbyggen.se


Ämnen

Kategorier


Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du bor och arbetar i.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31