Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Riksbyggen och Bygg-Fast bygger nya hyresrätter i Västerhaninge

Nu står det klart att Riksbyggen bygger över 230 nya hyresrätter på Ribby Ängar i Västerhaninge och samtidigt förvärvar 148 befintliga lägenheter.

Riksbyggen förvärvar ett kvarter med 148 lägenheter av Hemfosa och Bygg-Fast samt fastigheter med byggrätter för ytterligare ca 230 lägenheter. Den planerade nyproduktionen kommer att utvecklas i samarbete med projekt- och byggledningsföretaget Bygg-Fast under de närmaste två åren. Området bebyggs i två etapper och kommer att stå klart i slutet av 2017.

Försvarsmakten hyr 70 lägenheter i den uppförda etappen och man har ett fortsatt stort behov av boende till sina anställda vid Berga utanför Haninge.

- Med den planerade nyproduktionen bidrar Riksbyggen till att minska den akuta bristen på lägenheter i regionen. Jag ser fram emot vårt första samarbete med Bygg-Fast. Som företag kompletterar vi varandra väl inom områdena projektutveckling, projekt- och byggledning samt fastighetsförvaltning. Det gör att vi tillsammans kan hålla uppe ett högt tempo för att producera nya lägenheter, säger Carl-Johan Hansson chef för Riksbyggen Affärsområde Fastigheter.

- Tillsammans har vi fått möjlighet att utveckla en ny stadsdel i Västerhaninge. Det är både en stor utmaning och en väldigt stor möjlighet. Framför allt är jag nöjd med att det är hyreslägenheter som produceras, en boendeform som efterfrågas, säger Peter Bellevik, vd Bygg-Fast

För mer information, kontakta gärna

Carl-Johan Hansson, chef Riksbyggens Affärsområde Fastigheter, tel 070-217 47 21

Peter Bellevik, vd Bygg-Fast, tel 070-428 16 16

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du lever och bor i.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38