Gå direkt till innehåll
Riksbyggen köper byggrätter för 160 bostäder i Elinegård, Malmö

Pressmeddelande -

Riksbyggen köper byggrätter för 160 bostäder i Elinegård, Malmö

Genom att förvärva byggrätter av Bonava planerar nu Riksbyggen för cirka 160 bostadsrätter i den nya stadsdelen Elinegård i Malmö. Elinegård är under utveckling och kommer att få cirka 2 000 bostäder samt service, skola, förskolor, parker och grönområden.

Sammanlagt innehåller förvärvet 14 500 kvm BTA fördelat på fem kvarter.

– Elinegård har ett mycket attraktivt läge med närhet både till Limhamns centrum och expansiva Hyllie. Vårt projekt kommer att hålla en hög hållbarhetsprofil, både när det gäller själva byggnaderna som klassificeras enligt Miljöbyggnad silver och när det gäller mobilitet och insatser för en ökad social hållbarhet, säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Riksbyggen har sedan tidigare pågående projekt i det angränsande Norra Kalkbrottet samt i Hyllie.

– Vi vill fortsätta att bygga attraktiva och hållbara bostäder i området. Riksbyggens erbjudande, som kombinerar nya välplanerade bostäder med en trygg och långsiktig förvaltning, är väldigt slagkraftigt och efterfrågat av många, säger Anders Jeppsson.

Riksbyggen planerar att bygga de 160 bostäderna i etapper med en första säljstart under 2019 och en första produktionsstart under 2019.

Inför varje projekt genomförs en ekosystemtjänstanalys av marken med hjälp av Riksbyggens prisbelönta analysverktyg.

Se film om ekosystemtjänster

Setterwalls har varit Riksbyggens ombud i förvärvet.

För mer information:
Anders Jeppsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Syd, 040-32 67 54.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31