Gå direkt till innehåll
Riksbyggen inspekterar tak och fasader med drönare

Pressmeddelande -

Riksbyggen inspekterar tak och fasader med drönare

Riksbyggen börjar nu använda drönare för så kallad okulär inspektion av tak och fasader. Drönarna både sparar tid och ökar säkerheten för Riksbyggens medarbetare.

Drönare, små luftfartyg utrustade med kamera, kommer från och med nu att underlätta arbetet med inspektioner av Riksbyggens fastigheter.

- Det är inte bara otroligt spännande att vi nu digitaliserar fastighetsförvaltning, det här är också ett sätt för Riksbyggen att spara tid och samtidigt öka säkerheten för vår personal. Våra medarbetare slipper helt enkelt klättra upp på taken lika ofta, säger Mattias Hindfelt, IT-chef på Riksbyggen.

Först ut att provflyga är fastighetsskötare i marknadsområdet Skaraborg och Halmstad. Drönarna kan flyga över tak och zooma in sprickor, mäta snömängd och inspektera hängrännor som det har blivit stopp i. På en drönare kan man också fästa en värmekamera och på så sätt lokalisera läckage och liknande.

- Det här är en ny form av affärsutveckling där IT blandas samman med den övriga verksamheten för att utveckla och vara nytänkande, säger Mattias Hindfelt.

Se filmen om Riksbyggens satsning på drönare. 

För mer information:

Mattias Hindfelt, IT-chef på Riksbyggen, tel 08 - 698 41 61

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen utvecklar, förvaltar och förbättrar rummen som du lever och bor i.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38