Gå direkt till innehåll
Riksbyggens Brf Aftonfalken i Uppsala som just nu byggs av Skanska.
Riksbyggens Brf Aftonfalken i Uppsala som just nu byggs av Skanska.

Pressmeddelande -

Riksbyggen ingår samverkansavtal med Skanska

För att kunna öka effektivitet, kvalitet och ha fokus på hållbarhetsfrågorna genom hela byggprocessen har Riksbyggen tecknat ett samverkansavtal med Skanska. Avtalet gäller i första hand nyproduktion av bostäder i Uppsala, Umeå och Luleå.

– Det känns mycket bra att vi har formaliserat ett samarbete med Skanska i norra Sverige. I samverkansprojekten kommer vi nu att få en kontinuitet och möjlighet till ökad kunskapsöverföring och effektivisering mellan projekten. Målsättningen är att vi både ska kunna uppnå ökad nytta för våra kunder och en förbättrad, långsiktig konkurrenskraft, säger Carl-Henrik Appel, regionchef på Riksbostad Stockholm/Uppland/Norr.

Samverkansavtalet, som är femårigt, gäller för viss del av Riksbyggens bostadsproduktion i utvalda orter från Uppsala och norrut i landet.

– Samverkansavtalet ska även leda till ökad social hållbarhet. Det kan till exempel handla om att öka antalet lärlingsplatser och att främja en sund arbetsmarknad genom inkludering, mångfald och bra arbetsmiljö, säger Carl-Henrik Appel.

Just nu pågår arbetet med att hitta de första lämpliga projekten som kommer att genomföras inom ramarna för det nya samverkansavtalet.

– Vi har haft ett gott samarbete genom åren i ett antal byggprojekt och har idag pågående bostadsprojekt i Umeå och Uppsala. Det är alltid en fördel med långsiktiga samarbeten. Vi gläder oss åt detta avtal som är speciellt då vi gemensamt tillför medel för innovationer, säger Marcus Andersson, regionchef, Skanska Sverige AB.

Genomgående för alla Riksbyggens projekt är att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör. Till exempel certifieras Riksbyggens nyproduktion av flerfamiljbostäder enligt Miljöbyggnad.

För mer information:
Carl-Henrik Appel, regionchef på Riksbostad Stockholm/Uppland/Norr, 070-539 00 27

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31