Gå direkt till innehåll
Riksbyggen ingår nytt avtal med Vectura Fastigheter

Pressmeddelande -

Riksbyggen ingår nytt avtal med Vectura Fastigheter

Riksbyggens fastighetsförvaltning i Dalarna har startat ett samarbete med fastighetsägaren Vectura Fastigheter gällande fastigheterna Hessegården och Tunagården i Borlänge. Avtalet gäller både drift och optimering samt inre och yttre fastighetsskötsel.

Riksbyggen i Dalarna tillträde 4 april ett nytt drifts- och skötselavtal för två fastigheter i Borlänge med demens- och äldreboenden inrymda.

– På Riksbyggen är vi mycket glada över vårt nya uppdrag åt Vectura Fastigheter. Målsättningen är att erbjuda de båda fastigheternas personal och boende en bekymmersfri boende- och arbetsmiljö och bidra till att utveckla fastigheterna tillsammans med Vectura Fastigheter, säger Joacim Backelin, kundgruppschef Kommersiella uppdrag för Riksbyggen i Dalarna.



Hessegården är ett modernt demensboende med 55 lägenheter och gemensamhetsytor samt fina, närmast parkliknande, trädgårdsytor. Grannfastigheten Tunagården är ett äldre- och omsorgsboende med 59st lägenheter, gemensamma ytor och stora grönytor. Fastigheterna har en yta som Riksbyggen förvaltar om knappa 8 500 kvm, inklusive boendeyta, gemensamma ytor och personalutrymmen.

Fastigheterna kommer att skötas av Riksbyggens egna medarbetare och avtalets längd är 3 år.

Fastighetsägaren Vectura Fastigheter AB fokuserar på samhällsfastigheter, kontor och hotell. Vectura Fastigheter ägs av Patricia Industries, som är en del av Investor AB.

För mer information:
Joacim Backelin, kundgruppschef Kommersiella uppdrag för Riksbyggen i Dalarna, 023-70 43 42

Hela Riksbyggens verksamhet ska genomsyras av hållbarhet!
Riksbyggen arbetar med Agenda 2030 och ska bidra till att uppnå FN:s 17 globala hållbarhetsmål. Exempel:

Under 2018 utsågs Riksbyggen till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31