Gå direkt till innehåll
Riksbyggen i Almedalen - sista avsnittet av 5 minuter bostadspolitik med Johanna Bjurskog

Pressmeddelande -

Riksbyggen i Almedalen - sista avsnittet av 5 minuter bostadspolitik med Johanna Bjurskog

Johanna Bjurskog berättar om de viktigaste frågorna som Riksbyggen hoppas att bostadsbranschen kommer att lyfta under årets Almedalsvecka. Vi avslöjar också vilka som kommer att agera drakar och pitchare i Riksbyggens arrangemang i Almedalen.

- På torsdagen i Almedalen bjuder Riksbyggen in till vår egen version av tv:s draknäste där temat är ”Är innovationer svaret på hur vi ska kunna bo bra?” Vi har mycket namntunga, kunniga drakar som kommer att få höra idéer från kreativa kollegor i branschen – en laguppställning ni inte vill missa, säger Johanna Bjurskog, bostadspolitisk expert på Riksbyggen.

Detta är det sista avsnittet av 5 minuter bostadspolitik med Johanna Bjurskog som i september axlar rollen som Riksbyggens nya hållbarhetschef.

Mer om Riksbyggens arrangemang i Almedalen Är innovationer svaret på hur vi ska kunna bo bra

Delar av Riksbyggens bostadspolitiska ståndpunkter:
• Införande av ett startlån, till exempel Riksbyggens förslag om UngBolån, som underlättar inträdet på bostadsmarknaden för unga vuxna.
• Politiska insatser som säkrar byggandet – och arbetstillfällen. Förutsättningarna för att bygga har ändrats dramatiskt med lägre köpkraft, ökad osäkerhet och högre priser, räntor etc. Vi samhällsbyggare efterfrågar stabila och långsiktiga spelregler och ser gärna att bostadsföretag, stat och kommun samverkar kring lösningar, också avseende finansiering.
• Införande av gränsvärden i klimatdeklarationer för nyproduktion av bostäder.
• Grönt stöd till bostadsrättsföreningar. Riksbyggen efterlyser ett statligt stödpaket till bostadsrättsföreningar som är enkelt att använda, som ROT-avdraget. Stödet bör omfatta fyra områden: Energiåtgärder, klimatanpassning, biologisk mångfald samt cirkulär ekonomi.
• Effektivisera och förbättra plan- och tillståndsprocesserna för att öka bostadsbyggandet – Bygg i Tid.

Läs mer Riksbyggens bostadspolitiska arbete på Riksbyggen Opinion.

För mer information
Mira Lindahl, presschef Riksbyggen, 070 – 258 36 38 mira.lindahl@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31