Gå direkt till innehåll
Sallat Fawzi från Syrien är av de nynlända som fått praktik på Riksbyggen inom ramarna för 100-klubben.
Sallat Fawzi från Syrien är av de nynlända som fått praktik på Riksbyggen inom ramarna för 100-klubben.

Pressmeddelande -

Riksbyggen har uppnått målet för 100-klubben – ett halvår före tidplan

Riksbyggen var ett av de företag som var först ut med att ansluta sig till regeringen satsning 100-klubben som innebär att ge praktik eller arbete till minst 100 nyanlända under tre år. Nu har Riksbyggen uppfyllt sin del men arbetet med att få in fler nyanlända i yrkeslivet fortsätter.

– Det har varit mycket lärorikt för hela Riksbyggens organisation att arbeta med 100-klubben. Vi tar nu med oss dessa erfarenheter för att fortsätta arbetet med att fler nyanlända ska få jobb på Riksbyggen, säger Karin Goddard, HR-chef på Riksbyggen.

Riksbyggen fortsätter arbetet med samma struktur som i 100-klubben med exempelvis yrkesintroduktionsanställning istället för praktik.

– Många av de 100 nyanlända som nu haft praktik/arbete på Riksbyggen har fått någon form av anställning efteråt. Samtidigt som de nyanlända fått inblick i arbetet på Riksbyggen och hur en svensk arbetsplats fungerar har också Riksbyggens organisation lärt sig mycket av de nyanlända och är en viktig del i vår framtida kompetens försörjning, säger Karin Goddard.

Riksbyggen anslöt sig till 100-klubben hösten 2015 och projektet löper fram till 31 december 2018.

– Att ge praktikplatser till nyanlända är ett sätt för Riksbyggen att öka sin rekryteringsbas och skapa en medarbetarstruktur som bättre speglar befolkningen i samhället. Det är också ett sätt för Riksbyggen att som långsiktig samhällsutvecklare bidra till en ökad integration, säger Karin Goddard.

För mer information:
Karin Goddard, HR-chef Riksbyggen, 08-698 41 47

Ämnen

Taggar


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66