Gå direkt till innehåll
Visionsbild Riksbyggens hus på Bergholmsbacken i Bagarmossen i Stockholm
Visionsbild Riksbyggens hus på Bergholmsbacken i Bagarmossen i Stockholm

Pressmeddelande -

Riksbyggen har tecknat exploateringsavtal med Stockholm stad – planerar över 150 nya bostäder i Bagarmossen

I februari tecknade Riksbyggen exploateringsavtal med Stockholms stad för ett område i Bagarmossen. Bergholmsbacken, som området heter, består av flertalet kvarter med olika byggherrar. Riksbyggen planerar att bygga cirka 150 nya bostäder, där över 50 av dessa är seniorbostäder.

I Bagarmossen i södra Stockholm planeras ett helt nytt bostadsområde. Området består av flera kvarter med olika byggherrar. Riksbyggen planerar att bygga över 150 lägenheter fördelade på fyra byggnader med tillhörande lokaler för restauranger och affärsverksamhet samt garage.

- Vi är glada över att kunna bidra med över 150 nya bostäder i Bagarmossen, i en tid präglad av nedgång i bostadsbyggandet. Att få möjligheten att skapa en modern tolkning av den traditionella bebyggelsen i området känns inspirerande, säger Lise Lott Nilsson, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad i Stockholm.

Modern tolkning av traditionell bebyggelse
I de totala 150 bostadsrätterna ingår 50 bostadsrätter med Riksbyggens seniorkoncept Bonum och som vänder sig till de som fyllt 55+.

Riksbyggens ambition är att återskapa den typ av lamellbebyggelse som är vanlig i Bagarmossen men med en lite modernare touch. Husen ska byggas för att klara Miljöbyggnad silver och produktionsstart beräknas till 2026-2027 - i avvaktan på Stockholms stads planering för gator och infrastruktur.

- Kombinationen av våra koncept Bonum och traditionella bostadsrätter ger en bra mix i kvarteret som vi tror attraherar många. De boende kommer erbjudas en vacker gård samt närhet till kommunikationer, parker och centrum. Restauranger och gemensamhetslokaler ger möjlighet till samvaro mellan grannar, säger Mikael Olsson, projektchef på Riksbyggen i Stockholm.

Om Bonum seniorboende:
Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder. Att bo i en seniorlägenhet är en ny fas i livet där trygghet och kamratskap prioriteras. Riksbyggen förstår vikten av att planera i förväg och anpassa boendet efter individuella behov för en livsstil som stärker och berikar livet för seniorer. I konceptet ingår en Bonumvärd vars viktigaste uppgift är att vara en del av det sociala livet i bostadsrättsföreningen. Bonumvärden ordnar gemensamma aktiviteter såsom grillkvällar, påskfika, sopplunch eller annat som de boende i föreningen önskar.

För mer information:
Lise Lott Nilsson, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i Stockholm, liselott.nilsson@riksbyggen.se 08 - 508 912 99
Mikael Olsson, projektchef på Riksbyggen Bostad i Stockholm, mikael.olsson@riksbyggen.se 08 - 553 635 21.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31