Gå direkt till innehåll
Magdalena Nääs, projektchef Riksbyggen i Karlstad ochTomas Sjölander, vd, Coop Värmland. Foto; Coop Värmland, fri användning
Magdalena Nääs, projektchef Riksbyggen i Karlstad ochTomas Sjölander, vd, Coop Värmland. Foto; Coop Värmland, fri användning

Pressmeddelande -

Riksbyggen förvärvar mark på Tullholmen i Karlstad av Coop Värmland

Riksbyggen gör sitt största markförvärv i Karlstad i modern tid och planerar för 230 nya bostäder på Tullholmen. Marken, sammanlagt cirka 23 200 BTA, förvärvas från Coop Värmland och den första byggnationen beräknas kunna starta 2023/2024.

– Det ska bli spännande att få delta i stadsutvecklingen med ett av de största bostadsprojekten för Riksbyggen i Karlstad genom tiderna. Vi vill visa Riksbyggens bredd som samhällsutvecklare såväl i tidiga skeden som långsiktigt genom förvaltning av våra framtida bostäder, säger Magdalena Nääs, projektchef Riksbyggen i Karlstad. 

– Vi är mycket glada över avtalet med Riksbyggen. Det är glädjande att intresset för området är så pass stort och det vackra läget vid Tullholmsviken ger goda möjligheter att utveckla en ny och intressant stadsdel, säger Tomas Sjölander, vd Coop Värmland.

Tullholmen har sedan slutet av 1800-talet använts för olika industriändamål, de senaste decennierna i Coop Värmlands regi. Riksbyggen planerar för både vanliga bostadsrätter och för seniorbostäder i bostadsrätt inom Riksbyggens Bonum-koncept. Säljstarten beräknas ske 2022/2023.

– Från Riksbyggens sida är vi oerhört glada och stolta över att få vara en av de parter som kommer att utveckla Karlstad med en ny stadsdel. Tullholmsviken är ett fantastiskt bra läge och vi planerar nu för hur vi på bästa sätt skall genomföra utbyggnaden av dessa kvarter med attraktiva och hållbara bostäder, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

Riksbyggen har ett stort hållbarhetsfokus och genomför inför alla förvärv en ekosystemtjänstanalys för att säkerställa att vår påverkan på de naturresurser som finns på fastigheten idag, inte försämras av den framtida byggnationen. Det Riksbyggen bland annat gör är att studera den kommande växtligheten på gårdarna för att få en lång blomningssäsong, möjligheten till gröna tak, solcellsanläggningar, insektshotell och fågelholkar.

Parterna har enats om att inte kommentera köpesumman. Detaljplanen för området på Tullholmen beräknas att antas under det första kvartalet 2020. Svefa och Foyen Advokatfirma har varit Coop Värmlands rådgivare och Setterwalls har bistått Riksbyggen.

För mer information:
Martin Linsten, marknadsområdeschef för Riksbyggen, 070-665 33 44
Magdalena Nääs, projektchef på Riksbyggen, 070-299 5879
Tomas Sjölander, vd, Coop Värmland, 010-410 81 79
Klas Olsson, kommunikationschef Coop Värmland, 010 – 410 81 02

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38