Gå direkt till innehåll
Skissbild, kvarteret Urmakaren, Ystad
Skissbild, kvarteret Urmakaren, Ystad

Pressmeddelande -

Riksbyggen förvärvar fastigheter i Ystad och Lund av Klövern

Riksbyggen har förvärvat kvarteret Urmakaren i Ystad och fastigheten Gustavshem 2 i Lund av fastighetsbolaget Klövern. Planen är att bygga ca 400 hyresrätter och ca 150 seniorbostadsrätter i Ystad samt omkring 200 bostads- och hyresrätter i Lund.

I Ystad planerar nu Riksbyggen för att bygga omkring 550 nya bostäder i kvarteret Urmakaren.

– Det är mycket glädjande att Riksbyggen återigen satsar på att bygga fler bostäder i Ystad. Vi ser fram emot utvecklingen av kvarteret Urmakaren som har ett mycket centralt läge och med närhet till den inomhusarena som Ystad kommun investerat 500 miljoner kronor i, säger Kent Mårtensson (s), kommunstyrelsens ordförande i Ystad.

– Ystad är en attraktiv och stabil stad med tillväxt och i rollen som en långsiktig samhällsutvecklare vill Riksbyggen vara en självklar del i utvecklingen av kommunen. Kvarteret Urmakaren är ett mycket bra läge i centrala Ystad, granne med Stadsbiblioteket och med bara fem minuters gångväg till Rådhuset, säger Nicklas Lundquist, projektutvecklare på Riksbyggens affärsområde Fastigheter.

Riksbyggen kommer att bygga bostäderna i etapper. De första etapperna beräknas kunna börja byggas i slutet av 2018. Riksbyggen planerar för sammanlagt cirka 400 hyresrätter, vilket det råder brist på i Ystad, i kvarteret Urmakaren.

26 procent av befolkningen är över 65 år i Ystad, jämfört med ett snitt för landet på 20 procent. År 2025 beräknas andelen personer över 65 år vara cirka 28 procent i Ystad. Riksbyggen planerar för cirka 150 bostadsrätter inom Bonum Seniorboende i kvarteret Urmakaren.

– Vi ser ett stort behov av fler seniorbostadsrätter i Ystad. Riksbyggens koncept Bonum Seniorboende är idag den aktör som levererar flest seniorbostadsrätter på marknaden och det är mycket glädjande att vi nu får möjligheten att utveckla nya bostäder i centrala Ystad, säger Jon Ossler, marknadsområdeschef för Bonum Seniorboende i Riksbyggens Region Syd.

I Lund har Riksbyggen förvärvat fastigheten Gustavshem 2, som ligger intill en fastighet som Riksbyggen förvärvat sedan tidigare.

– Det är ett mycket intressant läge i Lund i ett område som befinner sig inför en stor omvandlingsprocess. En kommande byggnation ligger några år in i framtiden och vi räknar med att bygga runt 200 bostäder, både bostads- och hyresrätter, på den nyförvärvade fastigheten, säger Nicklas Lundquist.

För mer information:

Nicklas Lundquist, projektutvecklare på Riksbyggen, affärsområde Fastigheter, 072-504 00 04.
Jon Ossler, marknadsområdeschef för Bonum Seniorboende, Region syd, 070-97 78 123.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31