Gå direkt till innehåll
Riksbyggen förvärvar fastighet i Västra Hamnen, Malmö

Pressmeddelande -

Riksbyggen förvärvar fastighet i Västra Hamnen, Malmö

Genom att förvärva fastigheterna Bilen Malmö 24 och 25, Masthusen kvarter 13, planerar nu Riksbyggen att fortsätta sitt framgångsrika bostadsbyggande i Västra Hamnen, Malmö, med ytterligare 190 nya bostäder. Säljare är Skandia Fastigheter.

Riksbyggen har tidigare uppfört Brf Livbojen, Brf Blinkfyren i Västra Hamnen och Brf Bonum Ankaret (seniorbostäder). Brf Kikaren samt Brf Kryssaren är under pågående produktion. Sammanlagt handlar det om cirka 300 nya bostäder i de fem projekten och närliggande kvarteret Abborren kommer Riksbyggen att uppföra cirka 270 bostäder fördelade på flera etapper.

– Västra Hamnen är ett mycket attraktivt läge i Malmö och det finns ett stort behov av fler bostäder. Vi är därför mycket glada över affären med Skandia Fastigheter som gör att vi kan behålla kontinuiteten i Riksbyggens bostadsproduktion i området, säger Anders Jeppsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad syd.

De 190 bostäderna i kvarter 13 kommer att byggas etappvis. Den första byggstarten är beräknad till första kvartalet 2020 med en inflyttning första kvartalet 2022. Det kommer att bli kvartersbebyggelse med hus i 5-12 våningar med stort fokus att bygga miljövänliga och mer hållbara bostäder.

– Bostäderna ligger mycket fint till i Västra Hamnen. Projektet planeras för optimal utsikt över både hav och över takåsarna i centrala Malmö. Det är nära till Masttorget, kollektivtrafik, sol och bad, restauranger och Ribergsborgs strand med närhet till strandpromenaden, säger Theodor Alexandris, projektledare på Riksbyggen Bostad syd.

Fastigheterna ligger i den del av Västra Hamnen som kallas Masthusen och som ska bli en modern och miljösmart del av Malmö stad. Masthusen är den första stadsdelen i Norden som har erhållit en hållbarhetscertifiering enligt det internationella systemet BREEAM Communities.

För mer information:
Anders Jeppsson, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad syd, 040-32 67 54

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38