Gå direkt till innehåll
Riksbyggen förvärvar bostadsfastigheter och byggrätter i Höganäs

Pressmeddelande -

Riksbyggen förvärvar bostadsfastigheter och byggrätter i Höganäs

Riksbyggen förvärvar tre fastigheter om totalt 47 hyreslägenheter och drygt 4 100 kvadratmeter BTA i Höganäs med byggrätt att uppföra ytterligare cirka 70 hyreslägenheter. Säljare är PEAB och fastighetsvärdet uppgår till cirka 72 miljoner kronor.

Kastanjeparken som uppfördes av PEAB 2011 ligger i ett trevligt bostadsområde i östra Höganäs. Riksbyggen kommer att tillträda fastigheterna under nästa år och de nya lägenheterna i området planeras att påbörjas inom cirka två år. Förvärvet är en del i Riksbyggens strategi att utöka sin portfölj av egna förvaltningsfastigheter och produktion av nya hyresrätter.

– Höganäs är en attraktiv bostadsort där vi nu ökar vårt engagemang. Det är mycket glädjande att Riksbyggen blir ägare av bostäder i Höganäs och på sikt också tillför nya hyresrätter, säger Carl-Johan Hansson, chef för Riksbyggen Affärsområde Fastigheter.

Utöver det aktuella projektet så planerar Riksbyggen för säljstart av ett bostadsrättsprojekt i Folkparken i Höganäs under våren 2016.

– Att erbjuda olika boendeformer är ett led i Riksbyggens ambition att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla, säger Carl-Johan Hansson.

Navet och DLA Nordic har varit Riksbyggens rådgivare i affären.

För mer information:

Carl-Johan Hansson, Affärsområdeschef Fastigheter, Riksbyggen, 08-698 41 08

Göran Linder, affärschef, Peab Projektutveckling, 073-3 33 94 22

Ämnen

Taggar


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Presskontakt

Håkan Andersson

Håkan Andersson

Presskontakt Presschef 072-239 00 66