Gå direkt till innehåll
I centrala Uppsala byggs just nu 454 hyresrätter i Senapsfabriken och som ingår i förvaltningsuppdraget för SEB's bostadsfonder. Inflyttningen startar under sommaren 2018.
I centrala Uppsala byggs just nu 454 hyresrätter i Senapsfabriken och som ingår i förvaltningsuppdraget för SEB's bostadsfonder. Inflyttningen startar under sommaren 2018.

Pressmeddelande -

Riksbyggen förnyar och utökar förvaltningsavtal med SEB's bostadsfonder Domestica

Riksbyggen får förnyat förtroende att förvalta fastigheterna som ägs av SEB bostadsfond Domestica I och Domestica II samt nya förvaltningskontrakt för fonderna Domestica III och IV. Det sammanlagda fastighetsvärdet för de fyra fonderna uppgår till över sju miljarder kronor.

Avtalen gäller totalförvaltning av fastigheterna och sträcker sig från april 2018 och åtta år framåt. Sedan början 2012 har Riksbyggen haft ett avtal med SEB Domestica gällande totalförvaltning.

– Vi är mycket glada över att ha fått förnyat förtroende att fortsätta samarbetet med SEB gällande utveckling och förvaltning av deras bostadsfonder inriktade mot institutionella investerare. Det fortsatta samarbetet visar på Riksbyggens bredd som förvaltare och styrka som en rikstäckande aktör, säger Tommy Kjellén som är Riksbyggens kundansvarige för uppdraget mot SEB.

Avtalet innebär att Riksbyggen ansvarar för allt ifrån rådgivning, ekonomisk förvaltning, projektledning vid nyproduktion till löpande förvaltning och utveckling av fastigheterna som kommer ha ett totalt fastighetsvärde på över sju miljarder kronor. Bostadsfastigheterna är belägna i tillväxtregioner som till exempel Skåne, Stockholm, Mälardalen och Uppsala.

– Med de positiva erfarenheter vi har från SEB's första Domestica-fonder är vi glada att kunna ha Riksbyggen som totalleverantör även i Domestica’s ytterligare bostadsfonder, säger Richard Gavel på SEB.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare med verksamhet på över 430 orter runt om i landet. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen över 200 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter samt offentliga och kommersiella lokaler. På Riksbyggen står hållbarhetsfrågorna i fokus.

– Det är självklart för oss som kooperativt företag att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör. När vi förvaltar bostäder gör vi det enklare för våra kunder att bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Tommy Kjellén.

För mer information:
Tommy Kjellén, kundansvarig Riksbyggen, 08-602 36 03.

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 070-258 36 38