Gå direkt till innehåll
Riksbyggen finalist till Haninge arkitekturpris

Pressmeddelande -

Riksbyggen finalist till Haninge arkitekturpris

Riksbyggens Brf Blicken och Brf Framsidan är en av tre finalister till Haninge arkitekturpris. Haninge är en av de största och snabbast växande kommunerna i Stockholm och genom arkitekturpriset vill Haninge kommun skapa engagemang och intresse för kommande byggnadsprojekt, samt uppmärksamma god arkitektur.

– Det är jättekul att Riksbyggens bostäder på Haningeterrassen är i final till Haninge arkitekturpris, vi är både glada och stolta, säger Peter Arvidsson Ekman, affärsutvecklingschef för Haningeterrassen på Riksbyggen.

Vinnaren i tävlingen utses genom röstning på Haninge kommuns hemsida.

Klicka här för att rösta

– Det är så roligt att vi tillsammans med Riksbyggen blivit nominerade till Haninges arkitekturpris 2021. Det har varit ett fint samarbete med både Riksbyggen och kommunen, säger Birgitta Gelhaar, arkitekt SAR MSA, Brunnberg & Forshed Arkitekter.

Tillsammans består de två bostadsrättsföreningarna av 207 lägenheter. Vinnaren i tävlingen tillkännages i början av november.

– Vår tanke var att skapa ett vackert gaturum. Genom att använda oss av gedigna och naturliga material med en fin koppling till kommunhuset och bostadshusen på andra sidan av gatan, tror vi att vi bidragit till något som är hållbart över tid, säger Birgitta Gelhaar.

MOTIVERING
Haningeterrassenprojektet är startskottet för hela förtätningen av den regionala stadskärnan. Genom att bygga den nya bussterminalen under mark och lägga bostäder ovanpå skapas förutsättningar för integrerade täta stadskvarter. De nya fasaderna längs Nynäsvägens västra sida skapar en fin variation och dynamik när det gäller både material och volym. Husen lyckas vara varierade men samtidigt skapa en helhet och har en stark identitet. Den höga ambitionen i gestaltningsprogrammet för Haningeterrassen har överförts till en välkomnade och stadsmässig entré till den nya staden. Både för gång-, cykel-, och biltrafikanter. Kvarteren ger också en fingervisning om hur den kommande staden kan komma att se ut.

För mer information:
Peter Arvidsson Ekman, affärsutvecklingschef på Riksbyggen Bostad Stockholm & Gotland, 072-550 22 95 .

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll