Gå direkt till innehåll
Visionsbild på planerade hyresrätter i Alvesta.
Visionsbild på planerade hyresrätter i Alvesta.

Pressmeddelande -

Riksbyggen får totalförvaltningsuppdrag för 5 000 hyresrätter av SEB Arkadia Bostad

Riksbyggen tecknar ett stort totalförvaltningsavtal med den nybildade fastighetsfonden SEB Arkadia Bostad som förvaltas av SEB Investment Management AB. SEB Arkadia Bostad har som mål att producera 5 000 hyresrätter med rimliga hyror fram till 2024.

– Vi är mycket glada över att ha fått förtroende att samarbeta med SEB Investment Management gällande utveckling och förvaltning av deras nya fastighetsfond SEB Arkadia Bostad. Det visar på Riksbyggens bredd som förvaltare och styrka som en rikstäckande aktör, säger Tommy Kjellén som är Riksbyggens fastighetschef för uppdraget mot SEB Arkadia Bostad.

– Med de positiva erfarenheter vi har från våra tidigare samarbeten och med Riksbyggens geografiska spridning och fokus på hållbarhet är vi glada att kunna ha Riksbyggen som totalleverantör även i SEB Arkadia Bostad, säger Richard Gavel, portföljförvaltare på SEB Investment Management.

SEB Arkadia Bostad är en fastighetsfond som riktar in sig på den svenska hyresrättsmarknaden. Tillsammans med samarbetspartners har SEB Investment Manangement tagit fram ett koncept för smart byggnation av hyresrätter med bas i trä och miljövänliga energisystem. Målet har varit att kombinera hög kvalitet och standard med förenklad byggprocess samt låg drift och underhållskostnad. Geografisk fokus kommer ligga på mindre kommuner utanför storstadsområdena som riskerar att befolkningstillväxten avtar då det inte finns tillräckligt med bostäder.

Närproducerade förvaltning
Riksbyggens kompetens och geografiska närvaro samt möjlighet att kunna erbjuda närproducerad förvaltning är en av nycklarna för att utveckla fastigheterna över tid.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare med verksamhet på cirka 400 orter runt om i landet. Sammanlagt förvaltar Riksbyggen över 200 000 bostadsrätter och 100 000 hyresrätter samt ett stort antal offentliga och kommersiella lokaler.

På Riksbyggen står hållbarhetsfrågorna i fokus. Riksbyggen har två år på raken utsetts till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B.

– Det är självklart för oss som kooperativt företag att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör. När vi förvaltar bostäder gör vi det enklare för våra kunder att bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Tommy Kjellén.För mer information:
Tommy Kjellén, Riksbyggens fastighetschef för uppdraget mot SEB Arkadia Bostad, 08-602 36 03

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31