Gå direkt till innehåll
Riksbyggen deltar i Kalmarsundsveckan 2022

Pressmeddelande -

Riksbyggen deltar i Kalmarsundsveckan 2022

Den 7-9 september är det dags för årets upplaga av Kalmarsundsveckan. Riksbyggen finns med i ett antal olika programpunkter, till exempel är Magnus Laneborg, marknadsområdeschef och Ulrika Nyström, regionchef med som "lokala hot shots". Karolina Brick, hållbarhetschef, deltar också och berättar om Riksbyggens nya klimatmål och  klimatfärdplan.

– För Riksbyggen, som är en av de drivande och långsiktiga bostadsutvecklarna i Kalmar, är det självklart att delta i Kalmarsundsveckan. Jag ser verkligen fram mot årets upplaga som har ett späckat program, säger Magnus Laneborg, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Under Kalmarsundsveckan samlas forskare, näringslivet, privatpersoner och offentlig verksamhet för att diskutera hållbarhetsfrågor, dela erfarenheter och inspireras av varandra.

Det kommer vara spännande föreläsningar, debatter och samtal kring alla dimensioner av hållbarhet.

Precis som förra året kan eventet upplevas på plats eller delta digitalt.

Bakom initiativet står nio regionala aktörer: Kalmar Energi, Kalmar kommun, Kalmar Vatten, Linnéuniversitetet, Riksbyggen, Skanska, Kalmarhem AB samt Länsförsäkringar Kalmar län och WSP.

Riksbyggen bygger bostäder på många platser i Kalmar

Brf Nyponrosen, Snurrom
Riksbyggen har vunnit en markanvisning i Snurrom, Kalmar, med förslaget ”Kvarteret Nyponrosen”. I kvarteret planerar Riksbyggen för 36 bostadsrätter med en planerad säljstart vid årsskiftet 2022/2023. Både social och miljömässig hållbarhet kommer att vara projektets röda tråd.

Brf Liljekonvaljen, Sandås
I Brf Liljekonvaljen skapar vi ett unikt bostadsprojekt med 58 lägenheter om 2-6 rum och kök. Här kombineras smakfull arkitektur med ofta efterfrågade boendekvaliteter på ett utmärkt läge med närhet till hela Kalmar. Säljstart 12 september 2022. 

Brf Fredriks Udde, Fredriksskans
På Fredriksskans med sitt enastående läge i Kalmar bygger vi just nu Brf Fredriks Udde. Fredriks Udde i Kalmar består av totalt fyra huskroppar och är ritade av ingen mindre än arkitekten Thomas Sandell på arkitektfirman Sandellsandberg. Samtliga huskroppar får sin egen unika karaktär i form av olika och noga utvalda färg- och materialval, vilket kommer ge liv till platsen.

Brf Callmare Fästning, Fredriksskans
Riksbyggen planerar för 31 mindre, kvadratsmarta lägenheter. Bostäderna blir utformade som 1–3 rum och kök på ca 27-66,5 kvm. Brf Callmare Fästning kommer bjuda på väldisponerade planlösningar med stilren inredning. Säljstart slutet av Oktober 2022.

Brf Fågelsången, kvarteret Tranan
Först ut i Kvarteret Tranan är Brf Fågelsången. På en plats som tidigare innehöll en bilverkstad och bensinpumpar kommer snart ett helt nytt kvarter att växa fram. Vi river det gamla och förvandlar platsen till ett attraktivt och hållbart bostadskvarter med trivsamma grönytor att vistas på. Kvarteret ligger centralt med gångavstånd till allt som Kalmar stad har att erbjuda. 

Samtliga projekt kommer certifieras med Miljöbyggnad Silver. Riksbyggen är den aktör som har flest nyproducerade flerfamiljshus som certifierats med Miljöbyggnad i branschen.

Riksbyggens talare och dagar

Onsdagen 7/9
Malin Thorin, Hållbarhetsspecialist – Den första bostaden
Magnus Laneborg, MO-chef Sydost, - Lokal hot shot. Pratar om social hållbarhet och hur Riksbyggen arbetar med detta.

Torsdagen 8/9
Karolina Brick, Hållbarhetschef, - Berättar om klimatfärdplan och Riksbyggens nya hållbarhetsmål. Deltar digitalt.
Ulrika Nyström, Torsdagen – Lokal hot shot. Pratar om hur Riksbyggen arbetar med klimat och minskade utsläpp.

Kolla in Kalmarsundsveckan för fullständigt program och anmälningslänk.

För mer information:
Magnus Laneborg, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad Sydost, 048-05 78 31
magnus.laneborg@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31