Gå direkt till innehåll
Riksbyggen bygger ut och glasar in 168 balkonger åt Brf Nyckeln i Skellefteå

Pressmeddelande -

Riksbyggen bygger ut och glasar in 168 balkonger åt Brf Nyckeln i Skellefteå

Riksbyggen genomför ett stort balkongprojekt åt bostadsrättsföreningen Nyckeln i Skellefteå. Föreningens sammanlagt 168 balkonger kommer att byggas ut och glasas in. I mars 2023 ska projektet vara färdigt.

– Det kommer att bli en riktig uterums-dröm med rejält tilltagna balkonger, säger Gabriella Lööf, projektledare på Riksbyggen.

Brf Nyckeln består av sammanlagt 192 lägenheter som uppfördes 1973-74. I samband med att Riksbyggens utförde en balkongbesiktning i föreningen väcktes idén om att ge balkongerna ett lyft.

– Tillsammans med styrelsen åkte vi runt till tidigare balkongprojekt som Riksbyggen genomfört i Skellefteå för att de skulle få klämma och känna på olika system och lösningar, berättar Gabriella.

Uppdraget gick sedan till Riksbyggen som påbörjade projekteringen.

– Uppdraget var att och tänka så stora balkonger som det går, men att det ändå ska passa med husens gestaltning, säger Gabriella.

Projektet beräknas vara klart mars 2023.

– Det här känns fantastiskt roligt och våra medlemmar är förväntansfulla inför sina nya balkonger. Det kommer att ge ökad livskvalitet. Riksbyggens upplägg är mycket bra med ett Riksbyggenavtal som gör att vi redan före start vet precis vad kostnaden kommer att bli och att vi har en dedikerad projektledare, Lars-Göran Andersson som är ordförande i föreningen.

Läs mer om Riksbyggen Ombyggnad.

För mer information:
Gabriella Lööf, projektledare på Riksbyggen, 0910-77 47 06.
gabriella.loof@riksbyggen.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. Riksbyggen är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder. Riksbyggens företagsidé är att skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

Kontakter

Mira Lindahl

Mira Lindahl

Presskontakt Pressansvarig 08 - 698 41 31

Relaterat innehåll